Παρουσία Μιχαηλίδη και Καφενταράκη το Κογκρέσο της EJU στην Σλοβενία

Παρουσία Μιχαηλίδη και Καφενταράκη το Κογκρέσο της EJU στην Σλοβενία
Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούτνο, Δημήτρη Μιχαηλίδη και του μέλους του ΔΣ της ΕΟΤ (και τέως προέδρου), Γιάννη Καφενταράκη, πραγματοποιήθηκε στην Λιουμπλιάνα, το Κογκρέσο της EJU.
 
Οι δύο παράγοντες είχαν σειρά επαφών με την ηγεσία της EJU, αλλά και συνομιλίες με εκπροσώπους της IJF, στο πλαίσιο περαιτέρω ανάπτυξης των ήδη εξαιρετικών σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στις τρεις πλευρές.
 
Εκτός από θέματα που άπτονται στην ανάπτυξη του τζούντο στη χώρα μας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του 2024 και την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των τζουντόκα που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο κορυφαίο αυτό αθλητικό ραντεβού. Ο πρόεδρος της EJU, δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί έμφαση στο κομμάτι αυτό, με παροχή βοήθειας σε επίπεδο οικονομικό και όχι μόνο.
 
«Ζητούμενο για την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο είναι η όσο το δυνατόν πιο παραγωγική συνεργασία τόσο με την Παγκόσμια Ομοσπονδία όσο και με την Ευρωπαϊκή. Σε κάθε ευκαιρία προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια πιο εποικοδομητική σχέση, η οποία αποτελεί και το κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας. Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι οι εκπρόσωποί μας στο Παρίσι, θα τύχουν της απαιτούμενης στήριξης, που θα τους δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη διάκριση στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού της μεθεπόμενης χρονιάς», είπε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Δημήτρης Μιχαηλίδης με την επιστροφή του από την Σλοβενία.
 
Ο κ. Μιχαηλίδης, κατά τη διάρκεια του Κογκρέσο, τιμήθηκε από την ουκρανική ομοσπονδία, για τη στήριξη της ΕΟ Τζούντο στους τζουντόκα της χώρας που δοκιμάζεται εδώ και ένα χρόνο από τον πόλεμο, ενώ μαζί με τον κ. Καφενταράκη συμμετείχαν και στο Gala της EJU, όπου βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές κ.ο.κ. της χρονιάς που φεύγει σε λίγες ημέρες.
 
X