Όλα έτοιμα στο Ηράκλειο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων (2-5 Ιουνίου)

Όλα έτοιμα στο Ηράκλειο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων (2-5 Ιουνίου)

Μετά από πέντε χρόνια αναμονής, λόγω διοικητικής κρίσης και κορονοϊού, η Κρήτη έστρωσε… τατάμι και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων. Από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου τα «Δύο Αοράκια» Ηρακλείου, μπαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, με αφορμή ένα πρωτάθλημα όπου για τη πλειοψηφία των συμμετεχόντων, η διάκριση έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την παρουσία στη διοργάνωση. Άλλωστε για τους 30+ και ειδικά γι` αυτούς που αγωνίζονται σε προχωρημένες ηλικιακά κατηγορίες, σημαντικότερο ρόλο παίζει το… ταξίδι, παρά ο προορισμός!

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τζούντο Βετεράνων συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Το πρωτάθλημα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ο Δήμος Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι Μινωϊκές Γραμμές.

Το 2017 η χώρα μας ανέλαβε τη διοργάνωση, ωστόσο υποχρέωθηκε να την… επιστρέψει λόγω της προσωρινής διοίκησης. Το 2019 το ραντεβού… αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, καθώς η πανδημία του κορονοϊού δεν άφησε περιθώρια… Εν τέλει, το 2022, τα judogi ήταν κομμένα και ραμμένα στις ιδανικές διαστάσεις και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων θα φιλοξενηθεί στα «Δύο Αοράκια».

Στο «στολίδι» του Ηρακλείου όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης που αναμένεται να προσφέρει θέαμα, συγκινήσεις και να δώσει σάρκα και οστά στις αναμνήσεις από το παρελθόν στους απόλυτους πρωταγωνιστές: τους αθλητές και αθλήτριες μιας άλλης εποχής!

Οι ελληνικές συμμετοχές
Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί την Πέμπτη (2/6) – στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης – από οκτώ αθλητές στις κατηγορίες άνω των 50 ετών. Στην κατηγορία Μ5 (50-54 ετών) τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ο Αθανάσιος Αυγέρης (-80κ.) και ο Ζαφείριος Μαργαριτόπουλος (-90κ). Στην ηλικιακή κατηγορία Μ6 (55-59 ετών) υπάρχει τετραπλή συμμετοχή, καθώς θα αγωνιστούν οι Γιώργος Ιωαννίδης (-81κ.), Μιλτιάδης Σεφερλής (-81κ.), Μιχάλης Χατζηνικολάου (-90κ.) και Κωνσταντίνος Πανταζής (+100κ.). Ακόμα, οι Δημήτρης Τσαγκαλίδης (-73κ.) και Γεώργιος Ανδρεάδης (-100κ.) θα «κατέβουν» στην κατηγορία Μ7 (60-64 ετών).

Στην κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας θα συμμετέχουν περισσότεροι από 250 αθλητές και αθλήτριες από 31 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας που τους τελευταίους μήνες δοκιμάζεται από τον πόλεμο. Μάλιστα τα έξοδα των αθλητών καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το υφυπουργείο αθλητισμού, μετά από το αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.

Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 13:00. Τις τρεις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν τα ατομικά, ενώ την τελευταία το ομαδικό. Οι αγώνες, καθ` όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα εκκινούν στις 09:30 και οι τελικοί στις 13:00 (πλην της Παρασκευής που θα γίνουν αμέσως μετά την τελετή έναρξης). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

X