Δύο χρυσά στο φινάλε και 2η θέση για την Τουρκία στο Athens Junior European Cup

Δύο χρυσά στο φινάλε και 2η θέση για την Τουρκία στο Athens Junior European Cup

Για τρίτη φορά, στις τέσσερις τελευταίες εκδόσεις του Athens Junior European Cup, η Τουρκία καταλαμβάνει θέση στην πρώτη τριάδα της γενικής κατάταξης. Μετά τη σαρωτική της παρουσία το 2017 όπου με συνολικά 21 μετάλλια κατέκτησε την κορυφή της γενικής κατάταξης, η τούρκικη αποστολή βρέθηκε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης (όπως και το 2015) με δύο χρυσά, τρία ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια.

Και τα δύο χρυσά, τα κατέκτησε κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας ημέρας στη διοργάνωση των Άνω Λιοσίων, με πρωταγωνιστές τους Φουρκάν Γκουνέρ στα +100 κιλά και Μινέ Καλεντέρ στα +78 κιλά.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την απόδοση των αθλητών και αθλητριών μας, οι οποίοι προετοιμάζονταν γι΄αυτήν την διοργάνωση από τις αρχές τις χρονιάς. Τα πολλά μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μου αποδεικνύουν τις ικανότητες των τζουντόκα μας οι οποίοι αγωνίστηκαν μέσα σε μια θερμή ατμόσφαιρα που τους έδωσε δύναμη και κίνητρο. Αναμφισβήτητα μας άξιζε η δεύτερη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, καθώς κάνουμε πολύ δουλειά σ΄αυτές τις ηλικίες. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε κατακτήσει πολλά μετάλλια στο Athens Junior Europan Cup ένα πολύ δυνατό τουρνουά που μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε ισχυρούς αντιπάλους. Και οι Έλληνες αθλητές έδειξαν καλά στοιχεία και χαρήκαμε τους μεταξύ μας αγώνες. Το γεγονός ότι παλεύουμε σε μια διοργάνωση που φέρει το όνομα του μεγάλου Ηλία Ηλιάδη μας ενθουσιάζει. Για όλους εμάς στην τούρκικη αποστολή ο Ηλίας Ηλιάδης είναι ένας θρύλος που όμοιος του δεν υπάρχει. Θα έρθουμε και του χρόνου, καθώς μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις», δήλωσε ο προπονητής της τουρκικής ομάδας Νουρουλάχ Ντιγιαρμπακίρ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη πήρε η Λευκορωσία με τρία χρυσά και δύο χάλκινα, ενώ τρίτη ήταν το Κόσοβο με δύο χρυσά και ένα χάλκινο.

X