Χαιρετισμός Β. Σουφλέρη για το τουρνουά «ΙΘΑΚΗ 2007»

Χαιρετισμός του προέδρου της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλη Σουφλέρη, για το διεθνές τουρνουά «ΙΘΑΚΗ 2007» που θα διεξαχθεί στο Ιβανώφειο την Κυριακή 24 Ιουνίου…

 

«H Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, κινείται πάντα με γνώμονα την εξάρθρωση του κοινωνικού ρατσισμού. Δίνουμε την ευκαιρία σε παιδιά με πρόβλημα στην όραση να παίρνουν μέρος σε αγώνες προκειμένου να μην νοιώθουν απομονωμένα από τον κοινωνικό περίγυρο. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που έχουν ξεφύγει από τη μάστιγα των ναρκωτικών και τα οποία την τελευταία εξαετία μπορούν να λάβουν μέρος στις διοργανώσεις της ΕΟ Τζούντο, όπως είναι τα πανελλήνια πρωταθλήματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αθλήτριας από τα Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, η οποία το 2003 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ το 2005 δύο αθλητές πήραν την 7η και την 9η θέση.

 

Η προσπάθειά της ομοσπονδίας να συνδέσει τον αθλητισμό με την κοινωνική προσφορά, κινείται βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου. Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία ν` αφιερώσουμε το διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις» στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τώρα, η ΕΟΤ στέκεται αρωγός σε μία ακόμη σημαντική διοργάνωση, αυτή που πραγματοποιεί ο Ηρακλής ΓΣ με των επωνυμία «Ιθάκη 2007» και η οποία θέλει να περάσει ένα σπουδαίο μήνυμα. Όχι στα ναρκωτικά, γιατί η ζωή δεν είναι παίξε-γέλασε. Το τζούντο πρεσβεύει την ευγένεια και την ευαισθησία που πρέπει να υπάρχει για τέτοιου είδους κοινωνικά προβλήματα και θεωρούμε υποχρέωσή μας να είμαστε κοντά σε αυτούς που θέλουν τη βοήθειά μας.

 

Είναι ένα τουρνουά που αποτελεί πρόκληση για όλη την οικογένεια του τζούντο. Το γεγονός ότι οι αγώνες γίνονται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών δίνει στη διοργάνωση ένα μοναδικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες, όλων των χωρών που θα λάβουν μέρος, πρέπει να εισπράξουν το χειροκρότημα όλων όσοι θα βρεθούν στο Ιβανώφειο. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές, οι οποίοι έχουν κάνει το συγκεκριμένο τουρνουά θεσμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης».

X