Η συνέντευξη Τύπου του «ΙΘΑΚΗ 2007»

Το μήνυμα «judo vs drugs γιατί η ζωή δεν είναι παίξε γέλασε» έστειλαν οι υπεύθυνοι του 3ου διεθνούς τουρνουά «Ιθάκη 2007» που θα διεξαχθεί στο Ιβανώφειο γυμναστήριο στις 24 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Στο τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή ομάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη ΠΓΔΜ, την Κύπρο και την Σερβία. Τους αγώνες διοργανώνει ο Ηρακλής ΓΣ με τη συνεργασία της Ελληικής Ομοσπονδίας Τζούντο (ΕΟΤ).

 

«Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά της Ιθάκης να συμμετάσχουν στους αγώνες που διοργανώνει ο Ηρακλής και να επανασυνδεθούν με τον κοινωνικό σύνολο, αποκτώντας έτσι κάποιο ρόλο», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος του προγράμματος της Ιθάκης, Μιχάλης Μυλωνάς και συνέχισε: «Τα παιδιά του προγράμματος θα συνεργαστούν με άλλους αθλητές, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αθλητική τους αξία. Πλέον αυτά τα παιδιά παίζουν ενεργό ρόλο και ευαισθητοποιούνται περισσότερο μέσα στην κοινωνία».

 

Από την πλευρά των γονέων η εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής, Ρόδη Καβούνη επισήμανε: «Ως γονείς είμαστε ευχαριστημένοι που οι αθλητές κάνουν κοινές προπονήσεις με τα παιδιά του προγράμματος. Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι ατομικό πρόβλημα, αλλά όλης της κοινωνίας. Είμαι πεπεισμένη ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».

 

Τον Ηρακλή εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του ΓΣ, Ηρακλής Τσιλιόπουλος ο οποίος δήλωσε πως: «ο Ηρακλής είναι ιστορικό σωματείο και έχει προσφέρει στην Ελλάδα μεγάλες επιτυχίες. Συμφωνήσαμε σε ένα τέτοιο τουρνουά γιατί θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο. Θέλουμε να παραδώσουμε καλύτερη κοινωνία από αυτήν που παραλάβαμε».

 

Η «ψυχή» του τουρνουά είναι ο γυμναστής του προγράμματος Ιθάκη, Αυγερινός Μαϊστρέλης ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου είπε: «Το επίπεδο των αγώνων είναι υψηλό. Μετέχουν κορυφαίοι αθλητές οι οποίοι έχουν μεγάλες διακρίσεις. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γυμναστήριο και να στηρίξει την προσπάθεια. Προσφέρουμε εκτός από τη δροσιά (θα δουλεύουν στο φουλ τα κλιματιστικά) και πλούσιο θέαμα».

 

Σημειώνεται ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 24 Ιουνίου, ενώ θα ολοκληρωθούν στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

X