«Χάλκινος» (και) στη Μαδρίτη ο Ηλίας Ηλιάδης

«Έλαμψε» και στη Μαδρίτη ο Ηλίας Ηλιάδης. Μετά τα χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βιένης και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Σάο Πάουλο, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών της κατηγορίας των -90 κιλών και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ισπανικής πρωτεύουσας. Ο απολογισμός του Έλληνα τζουντόκα ήταν τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, σε μια κατηγορία όπου συμμετείχαν συνολικά 38 αθλητές.

 

«Είμαι βέβαιος πως δεν θα αργήσει να έρθει και το χρυσό μετάλλιο. Εύχομαι να έρθει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο, τον Σεπτέμβριο», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης. Αναφερόμενος στη διοργάνωση της Μαδρίτης είπε πως «… με εξαίρεση τον αγώνα απέναντι στον Καμίλο, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος και ήρθαν φυσιολογικά οι νίκες. Με τον Καμίλο είχα βρεθεί αντίπαλος και την περασμένη εβδομάδα στο Σάο Πάουλο, όπου εκεί είχα πάρει τη νίκη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη σήμερα, όμως ό,τι έγινε ήταν από δικό μου λάθος. Δέκα φορές να παίζαμε ξανά, και τις δέκα θα έπαιρνα τη νίκη. Το ευχάριστο είναι πως δείχνω ιδιαίτερα σταθερός στην απόδοσή μου, κάτι που ήταν και το ζητούμενο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Εκτός των άλλων και οι βαθμοί που παίρνω, θα με βοηθήσουν στη συνέχεια, αφού παίζουν ρόλο στην κλήρωση της εκάστοτε διοργάνωσης. Ελπίζω πως πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα βρίσκομαι στην πρώτη τετράδα, ώστε να είμαι επικεφαλής ενός γκρουπ».

 

Ο Ηλιάδης στο δ` προκριματικό γκρουπ, όπου πήρε και την πρώτη θέση, νίκησε κατά σειρά τον Γάλλο Αλεξάντρ Λομ (σε 1:25), τον Πολωνό Κριστόφ Βεγκλάρζ (σε 3:17) και τον Σέρβο Νίκολα Μιλόσεβιτς (σε 43 δευτερόλεπτα). Στα ημιτελικά γνώρισε την ήττα από τον Βραζιλιάνο «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου (2ος στο Σίδνεϊ το 2000), Τιάγκο Καμίλο, για να επιστρέψει στις νίκες στον τελικό των ρεπεσάζ επί του Γεωργιανού Μίντια Μπονταβέλι με Ippon σε 2:17.

 

Ο τελικός της κατηγορίας ήταν βραζιλιάνικη υπόθεση με τον Καμίλο να παίρνει τη νίκη απέναντι στον συμπατριώτη του και Νο-1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ούγκο Πεσάνια.

 

Οι επτά πρώτοι στα -90 κιλά:

1. Τιάγκο Καμίλο (Βραζιλία)

2. Ούγκο Πεσάνια (Βραζιλία)

3. Ηλίας Ηλιάδης (ΕΛΛΑΔΑ)

3. Μίλαν Ραντλ (Σλοβακία)

5. Μίντια Μπονταβέλι (Γεωργία)

5. Βίκτορ Σεμένοφ (Ρωσία)

7. Νταβίντ Αλαρζά (Ισπανία)

7. Νίκολα Μιλόσεβιτς (Σερβία)

 

Όσον αφορά στον Άρη Κοτανίδη, στην κατηγορία των -73 κιλών (συμμετείχαν συνολικά… 49 τζουντόκα), νίκησε με Ippon (δύο Wazari) τον Βραζιλιάνο Ραφαέλ Σίλβα, όμως δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά και απέναντι στον Γεωργιανό Νουγκζαρί Τατανασβίλι από τον οποίο ηττήθηκε με Ippon (από hansoku-make).

 

«Η απόδοσή του Ηλία από το Ευρωπαϊκό της Βιένης έως και σήμερα είναι σταθερή και αυτό μας χαροποιεί αφού μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από πολλά και σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα. Και σήμερα έδειξε πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, έστω κι αν τελικά περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο», είπε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης που αναφέρθηκε και στην παρουσία του Κοτανίδη. «Και στους δύο αγώνες που έδωσε έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Μπορεί ακόμη καλύτερα και ελπίζω πως θα το δείξει σύντομα. Είναι από τους αθλητές που διαθέτουν πείσμα και θέληση για να φτάσουν ψηλά».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X