Ο Λομ πρώτο «εμπόδιο» για τον Ηλία Ηλιάδη στη Μαδρίτη

Ο Πολωνός, Κριστόφ Βεγκλάρζ, αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο για τον Ηλία Ηλιάδη, στο δρόμο για τα προημιτελικά των -90 κιλών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξενείται στη Μαδρίτη. Οι δύο τζουντόκα που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα «κονταροχτυπηθούν» στη φάση των «16», έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν και έχουν από μία νίκη. Το 2006, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τάμπερε, ο 25χρονος Βεγκλάρζ είχε επικρατήσει στα προημιτελικά του Ηλιάδη, ενώ η απάντηση του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της Αθήνας ήρθε ένα χρόνο αργότερα, στο Σούπερ Παγκόσμιο Κύπελλο της Μόσχας, όταν στον τελικό της κατηγορίας πήρε τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

 

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ηλία Ηλιάδη στο τουρνουά της Μαδρίτης θα ξεκινήσουν από τη φάση των «32» (συνολικά στην κατηγορία συμμετέχουν 38 αθλητές) όπου θα αντιμετωπίσει τον 29χρονο Γάλλο Αλεξάντρ Λομ. Με νίκες απέναντι στους Λομ και Βεγκλάρζ, θα βρεθεί στην οκτάδα με πιθανότερους αντιπάλους έναν εκ των Βαντίμ Σινιάφσκι (Ουκρανία) και Κουρσίντ Ναμπίεφ (Ουζμπεκιστάν).

 

Στη διοργάνωση της ισπανικής πρωτεύουσας συμμετέχει και το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στα -90 κιλά, ο Βραζιλιάνος Ούγκο Πεσάνια, ο οποίος στη φάση των «32» θ` αντιμετωπίσει τον Γάλλο Λουντοβίκ Γκομπέρτ.

 

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μαδρίτης αντιστοιχεί με 100 βαθμούς, η δεύτερη με 60, η τρίτη με 40, με πέμπτη με 20, ενώ από 16 βαθμούς παίρνουν οι τζουντόκα που θα κατακτήσουν την έβδομη θέση. Ως γνωστόν, η παγκόσμια κατάταξη, τον Απρίλιο του 2012, θα χαρίσει στους 22 πρώτους κάθε κατηγορίας το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X