ΤΟΚΙΟ 2010 (-57kg): Και στο βάθος Μοντέιρο για Μπουκουβάλα

Η Ζούχρα Μαντραΐμοβα από το Τουρκμενιστάν θα είναι η πρώτη αντίπαλος της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα στα -57 κιλά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου συμμετέχουν συνολικά 45 αθλήτριες. Η αναμενόμενη πρόκριση στη φάση των «32» θα φέρει την τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων αντίπαλο της Τζολιάν Μελανκόν από τον Καναδά. Η 24χρονη ήταν 3η στο παναμερικανικό πρωτάθλημα του 2010, ενώ πέρυσι κατετάγη 9η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ. Σε διεθνές επίπεδο, μέσα στο 2010 έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βουδαπέστης (Φεβρουάριος), ενώ τον Μάιο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σάο Πάουλο, ήταν 7η.

 

Από τη στιγμή που θα ξεπεραστεί και το δεύτερο «εμπόδιο», η Μπουκουβάλα θα βρεθεί αντίπαλος της 23χρονης Γερμανίδας, Βιόλα Βέχτερ. Η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2006 στους U20, έχει βρεθεί μέσα στο 2010 τέσσερις φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου μιας διοργάνωσης, αφού ήταν τρίτη στο Γκραν Σλαμ του Ρίο ντε Τζανέιρο, τρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σάο Πάουλο, τρίτη στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας, όπως και τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Αμβούργου τον περασμένο μήνα.

 

Εφόσον η Μπουκουβάλα προκριθεί στην οκτάδα, θα αντιμετωπίσει την Τέλμα Μοντέιρο από την Πορτογαλία, η οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας της (24 ετών), έχει πανηγυρίσει ήδη τρία μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα γυναικών (2η Ρότερνταμ 2009, 2η Ρίο ντε Τζανέιρο 2007, 3η Κάιρο 2005).

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X