ΤΟΚΙΟ 2010 (-90kg): Οι αντίπαλοι των Ηλ. Ηλιάδη και Παυλή

Ο Τακάσι Όνο αποτελεί το μεγάλο «εμπόδιο» για τον Ηλία Ηλιάδη στο δρόμο για την οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Τόκιο. Ο 30χρονος Ιάπωνας, «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2005 (9ος πέρυσι στο Ρότερνταμ), έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα του μέσα στο 2010 και δίκαια κατέχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας των -90 κιλών. Τον Ιανουάριο ήταν πρώτος στο IJF Master της Σουβόν, ενώ τον αμέσως επόμενο μήνα βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού. Τον Απρίλιο κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας του, για να έρθουν ακόμη δύο «πρωτιές», τον Μάιο και τον Ιούλιο, στο Γκραν Πρι της Τυνησίας και στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας.

 

Η «μονομαχία» Ηλία Ηλιάδη-Τακάσι Όνο θα λάβει χώρα (εκτός απροόπτου) στη φάση των «16», με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της Αθήνας να έχει ακόμη δύο υποχρεώσεις πριν από την σπουδαία αυτή αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, στον α` προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει τον 22χρονο Σέρβο, Νίκολα Μιλόσεβιτς, ενώ αμέσως μετά θα βρεθεί αντίπαλος του 27χρονου Γεωργιανού, Μίντια Μπονταβέλι. Τόσο με τον Μιλόσεβιτς όσο και με τον Μπονταβέλι, ο Ηλιάδης μετράει από μία νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και συγκεκριμένα πριν από τρεις μήνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαδρίτης.

 

Στην ίδια κατηγορία, ο Μιχάλης Παυλής θ` αγωνιστεί στο δ` προκριματικό γκρουπ και πρώτος αντίπαλός του θα είναι ο 25χρονος Ενκχμπάτ Ερντενεμπιλέγκ από τη Μογγολία. Σε περίπτωση πρόκρισης θα αναμετρηθεί με τον 19χρονο Ιάπωνα Νταΐκι Νισιγιάμα, ο οποίος ήταν τρίτος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20, που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι.

 

Στην κατηγορία των -90 κιλών συμμετέχουν συνολικά 59 τζουντόκα.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X