ΤΟΚΙΟ 2010 Χάλκινο μετάλλιο για Μπουκουβάλα

Έπρεπε να λάβει μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, το πιο δυνατό στην ιστορία της διοργάνωσης, με ρεκόρ συμμετοχών, για να μπορέσει να ξορκίσει το δαίμονα της 5ης θέσης. Ο λόγος για Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου τζούντο κατακτά μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων, με απολογισμό πέντε νίκες σε έξι αγώνες στη διοργάνωση του Τόκιο, έφτασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητριών βάζοντας τις βάσεις για το Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, δεδομένου ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμπεριλαμβάνεται στο προολυμπιακό πρόγραμμα.

 

Η Μπουκουβάλα στον τελικό των ρεπεσάζ επικράτησε με Waza-ari της Ρουμάνας Κορίνα Καπριόριου και ξόρκισε το δαίμονα που την θέλει 5η στις κορυφαίες διοργανώσεις. Νωρίτερα, στον ημιτελικό των ρεπεσάζ είχε επικρατήσει της Βρετανίδς Τζέμα Χάουελ με Ippon σε διάστημα μόλις 52 δευτερολέπτων.

 

Τα πάντα κύλησαν κατ` ευχήν μέχρι και τα προημιτελικά για την Ελληνίδα αθλήτρια. Νίκησε σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα την Ζούχρα Μαντραίμοβα από το Τουρκμενιστάν, σε 37 δευτερόλεπτα την Τζολιάν Μελανκόν από τον Καναδά, ενώ έκανε το 3 στα 3 με τη νίκη επί της Γερμανίδας, Βιόλα Βέχτερ με δύο Yuko, σε μόλις 1 λεπτό 26 δευτερόλεπτα.

 

Στον αγώνα που οδηγούσε στα ημιτελικά, η Μποκουβάλα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της όμως η Μοντέιρο ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση χάρη σε δύο Yuko έναντι μόλις ενός της Ελληνίδας τζουντόκα.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X