Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Ηλίας Ηλιάδης

Το ελληνικό τζούντο αλλά και ο ελληνικός αθλητισμός, πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα, ακόμη ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο που φιλοξενείται στο Παρίσι, ο Ηλίας Ηλιάδης νίκησε στον ημιτελικό της κατηγορίας των -90 κιλών τον Ρώσο Κιρίλ Ντενίσοφ και εξασφάλισε αρχικά θέση στον τελικό που θα γίνει αργότερα σήμερα, οπότε και μετάλλιο, ενώ «κλείδωσε» και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

 

Η απόχρωση του μεταλλίου που θα κρεμάσει στο στήθος του, θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του τελικού που θα γίνει αργότερα σήμερα απέναντι στον Ιάπωνα Νισιγιάμα, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού στο Τόκιο. Τότε, ο Ηλιάδης είχε επικρατήσει στο Golden Score του Ιάπωνα αντιπάλου του, τον οποίο κατά την απονομή των μεταλλίων έσπευσε να παρηγορήσει, μιας και ο Νισιγιάμα αγωνιζόταν μπροστά στους συμπατριώτες του αλλά και στη γενέτειρα του αθλήματος.

 

Στον ημιτελικό, ο Ηλιάδης επικράτησε μετά από αγώνα τεσσάρων λεπτών του Ντενίσοφ, ενώ ο Νισιγιάμα δυσκολεύτηκε απέναντι στον συμπατριώτη του, Όνο, τον οποίο νίκησε με Yuko.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X