Στα ημιτελικά του παγκοσμίου ο Ηλίας Ηλιάδης

Τη… μισή διαδρομή στο δρόμο προς το βάθρο των νικητών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κάλυψε εδώ και λίγη ώρα στο Παρίσι ο Ηλίας Ηλιάδης. Στη γαλλική πρωτεύουσα, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ήταν τόσο καλός όσο έπρεπε ώστε να πετύχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με αποτέλεσμα να προκριθεί στα ημιτελικά, δηλαδή ένα σκαλοπάτι πριν από τον τελικό της κατηγορίας των -90 κιλών, τον τίτλο της οποίας κατέχει από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στο Τόκιο.

 

Ο Ηλιάδης, που είναι ήδη κάτοχος τριών μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα (ένα χρυσό, δύο ασημένια), τα βρήκε… σκούρα μόνο στον πρώτο αγώνα απέναντι στον Πολωνό Κράβτσικ, τον οποίο τελικά νίκησε με Yuko. Στη φάση των «32», παρουσιάστηκε πιο… ζεστός και έκαμψε με μεγαλύτερη ευκολία την αντίσταση του Αλγερινού Λίες Μπουγιακούμπ, τον οποίο να θυμίσουμε ότι είχε νικήσει και πριν από δύο χρόνια στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.

 

Ο απρόσμενος αποκλεισμός του Βρετανού Γουίνστον στη φάση των «32» από τον 23χρονο Μολδαβό Ιβάν Ρεμαρένκο (σ.σ. στο παλμαρέ του υπάρχουν μόλις δύο πρωτιές στο πρωτάθλημα της χώρας του), έκανε ακόμη πιο εύκολη την αποστολή του Ηλιάδη στους «16». Σε ένα λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα, πέτυχε μια άνετη νίκη επί του άπειρου αντιπάλου του, που του «χάρισε» την πρόκριση στον τελικό του προκριματικού γκρουπ. Εκεί τον περίμενε (όπως αναμενόταν) ο Βραζιλιάνος Ούγκο Πεσάνια, με τον οποίο ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2011, έκανε πραγματικό… πάρτι. Ένα Waza-ari και στη συνέχεια ένα πεντακάθαρο Ippon, φέρνει πλέον τον Ηλία Ηλιάδη μια… ανάσα από τα μετάλλια της κατηγορίας.

 

Στα ημιτελικά, ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, θα αναμετρηθεί με το Νο-3 της παγκόσμιας κατάταξης, τον 23χρονο Ρώσο Κιρίλ Ντενίσοφ. Σε μια αναμέτρηση επανάληψη του τελικού από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Απρίλιο, εκεί όπου ο Ηλιάδης είχε βγει νικητής πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Οι δύο τζουντόκα, συνολικά έχουν βρεθεί αντίπαλοι τρεις φορές, αφού εκτός από το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, αναμετρήθηκαν εφέτος στο Παγκόσμιο Masters, με νικητή τον Ηλιάδη αλλά και στο Γκραν Σλαμ του Ρίο ντε Τζανέιρο τον Μάιο του 2010, με νικητή τον Ντενίσοφ.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X