Σουφλέρης για κρατική επιχορήγηση εν όψει ΠΕΚΙΝΟ 2008

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχθηκε η ομοσπονδία του τζούντο (ΕΟΤ), τη χθεσινή εξαγγελία του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, ο οποίος μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη ανακοίνωσε ότι η ελληνική Πολιτεία θα συνδράμει με το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ στην προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

“Ως πρόεδρος της ομοσπονδίας αλλά και ως άνθρωπος του ελληνικού αθλητισμού, δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι ικανοποιημένος από τη συγκεκριμένη εξαγγελία. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ελληνική Πολιτεία και προσωπικά τους κ. Καραμανλή, Αλογοσκούφη και Ορφανό, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η προσπάθεια για συγκομιδή μεταλλίων έχει σημαντικό κόστος με αποτέλεσμα να γίνουν αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια”, είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης.

Και συνέχισε: “Ως εκπρόσωπος των αθλητών και των σωματείων του ελληνικού τζούντο, ευχαριστώ την ελληνική πολιτεία και υπόσχομαι ότι τα χρήματα που θα εισπράξουμε θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε τον Αύγουστο του 2008 να ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές για τον ελληνικό αθλητισμό. Το τζούντο δουλεύει με γνώμονα τη μεγάλη αθλητική γιορτή της μεθεπόμενης χρονιάς, που αποτελεί και το δεύτερο σταθμό της συγκεκριμένης διοίκησης. Μια δουλειά που ξεκίνησε την επόμενη ακριβώς ημέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και θεωρούμε βέβαιο ότι θα αποφέρει καρπούς”.

X