Κογκρέσο EJU και Ευρωπαϊκό Οπεν 2008 ανέλαβε η ΕΟΤ

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο (EJU) ανέλαβε η ΕΟΤ. Συγκριμένα, το Δεκέμβριο του 2008 επί ελληνικού εδάφους θα διεξαχθεί το Κογκρέσο της EJU καθώς και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Οπεν κατηγοριών, σε Ανδρες και Γυναίκες.

 

«Η στήριξη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας προς την ΕΟΤ είναι δεδομένη τα τελευταία χρόνια. Αυτό οδήγησε την EJU να μας αναθέσει τη διοργάνωση δύο σπουδαίων εκδηλώσεων του 2008, μεταξύ των οποίων και το Κογκρέσο από το οποίο θα προκύψει και η νέα διοίκηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Ολα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ευρωπαϊκού τζούντο θα βρεθούν στην Ελλάδα, η οποία για μια ακόμη φορά θα γίνει το επίκεντρο του κόσμου», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης.

Η ΕΟΤ, επίσης για το 2008, διεκδικεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, η τύχη του οποίου θα κριθεί την επόμενη χρονιά στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών που θα διεξαχθεί στο Ρίο.

 

«Θέλουμε το 2008 να είναι η χρονιά της ΕΟΤ. Ευελπιστούμε ότι εκτός από διακρίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίο θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα έχοντας επικρατήσει της Κούβας και του Βιετνάμ όσον αφορά στη διεκδίκηση του παγκοσμίου Εφήβων/Νεανίδων. Ηδη, εκτός από την Ευρώπη έχουμε εξασφαλίσει την υποστήριξη και της αφρικανικής ηπείρου, γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την ανάληψη της διοργάνωσης» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΟΤ.

X