ΡΙΟ 2007 – Ένατος ο Μασμανίδης στα -81 κιλά

Δύο… ανάσες από την κατάκτηση του «εισιτηρίου» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, βρέθηκε ο Θόδωρος Μασμανίδης. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου στους εφήβους το 2006, παρά το θετικό απολογισμό νικών (3-2) στα -81 κιλά δεν έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν πριν και πάνω απ` όλα, η κατάκτηση μίας εκ των πέντε πρώτων θέσεων προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων τζουντόκα που θα ταξιδέψουν του χρόνου στην Κίνα. Περιορίστηκε στην διόλου ευκαταφρόνητη 9η θέση της κατηγορίας των -81 κιλών, στην οποία έλαβαν μέρος 69 αθλητές (!).

 

Ο Μασμανίδης, ο οποίος να θυμίσουμε ότι για χάρη του 25ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που φιλοξενείται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, υποχρεώθηκε να χάσει… 19 κιλά, ξεκίνησε εντυπωσιακά πετυχαίνοντας ένα από τα πιο γρήγορα Ippon της διοργάνωσης. Σε μόλις 16 δευτερόλεπτα έκαμψε την αντίσταση του Πούλσεν Μπούγκρι από τις Νήσους Φερόε, όμως στο γ` προκριματικό γύρο γνώρισε την ήττα από τον Γάλλο Άντονι Ροντρίγκες με αποτέλεσμα να «πέσει» στα ρεπεσάζ. Εκεί, με αντιπάλους τους Γκεόργκες Μερχέμπ (Λίβανος) και Μεχμάν Αζίζοφ (Αζερμπαϊτζάν) έφτασε σε ισάριθμες νίκες, όμως στον αγώνα για την επτάδα έχασε με Ippon από τον Κορεάτη Γιουνγκ Βου Κβον.

 

«Ο αγώνας με τον Ροντρίγκες δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου. Εκεί κρίθηκαν πολλά. Στο ματς με τον Κορεάτη, είχε λιγότερο χρόνο ξεκούρασης σε σχέση με τον αντίπαλό μου και αυτό επίσης μου στοίχισε. Προερχόμουν από μία καλή προετοιμασία και ήμουν έτοιμος να πετύχω το στόχο, δηλαδή την πρόκριση για το Πεκίνο. Η κατηγορία ήταν καινούργια για μένα, όμως δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Οι τρεις νίκες αποδείχθηκαν λίγες, ωστόσο πήρα πολλά μαθήματα και εμπειρίες από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ήταν η πρώτη φορά σε παγκόσμιο ανδρών και θεωρώ ότι βγήκα κερδισμένος, έστω και αν η γεύση που μου έμεινε δεν ήταν και η πιο γλυκιά», είπε ο Θόδωρος Μασμανίδης.

 

Όσον αφορά στην Δήμητρα Ανδρούτσου (-63κ.), ηττήθηκε στον α` προκριματικό γύρο με Yuko από την Άνα Ρέπιντα (Μολδαβία) και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι αξιόλογο.

 

«Ήταν μοναδική εμπειρία. Το 2006 είχα πάρει μέρος και στο Παγκόσμιο νεανίδων. Οι εμπειρίες που απεκόμισα θα με βοηθήσουν σημαντικά στο μέλλον. Πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα μπορέσω να πλασαριστώ στην πεντάδα του Ευρωπαϊκού Νέων Γυναικών. Απέχω δύο νίκες από το συγκεκριμένο στόχο και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θεωρώ ότι μπορώ να το πετύχω», είπε η Δήμητρα Ανδρούτσου.

 

Η πορεία του Μασμανίδη προς την 9η θέση:

 

-81 κιλά

2ος γύρος


 

Θόδωρος

Μασμανίδης


 

Πούλσεν Μπούγκρι (Ν. Φερόε)

WINNER

4:44 Ippon Μασμανίδης

 

 

 

-81 κιλά

3ος γύρος

 

Θόδωρος

Μασμανίδης

 

Αντονι Ροντρίγκες (Γαλλία)

 

 

4:25 Yuko Ροντρίγκες

3:05 Koka (Shido) Ροντρίγκες

2:39 Koka (Shido) Μασμανίδης

WINNER

 

Ρεπεσάζ

2ος γύρος

 

Θόδωρος

Μασμανίδης

 

Γκεόργκες Μερχέμπ (Λίβανος)

WINNER

4:21 Ippon Μασμανίδης

 

 

Ρεπεσάζ

3ος γύρος

 

Θόδωρος

Μασμανίδης

 

Μεχμάν Αζίζοφ (Αζερμπαϊτζάν)

WINNER

3:36 Koka (Shido) Μασμανίδης

3:36 Koka (Shido) Αζίζοφ

1:12 Yuko (Shido) Μασμανίδης

 

 

Ρεπεσάζ

4ος γύρος

 

Θόδωρος

Μασμανίδης

 

Γιουνγκ Βου Κβον (Κορέα)

 

4:06 Koka (Shido) Μασμανίδης

4:06 Koka (Shido) Κβον

3:11 Ippon Κβον

WINNER

 

X