«Πολύ σκληρός για να ηττηθεί»

“Πολύ σκληρός για να ηττηθεί”, είναι ο τίτλος του εγκωμιαστικού κειμένου των διοργανωτών για τον Ρομάν Μουστόπουλο και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα u-23 του Βρότσλαβ. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Τζούντο και στα ρεπορτάζ που αναφέρονται στους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, υπάρχει εκτενής αναφορά στην μεγάλη επιτυχία του ‘Ελληνα πρωταθλητή -που χαρακτηρίζεται εκτός των άλλων ως “δυναμικός”- και στους αγώνες του μέχρι και τον τελικό όπου και έκαμψε την αντίσταση του Ρώσου Ασλάν Λαπινάγκοφ.

Ο Μουστόπουλος λίγο μετά την απονομή στην κατηγορία των -81 κ. και με εμφανή στο πρόσωπό του τα “σημάδια” από τον δύσκολο αγώνα, έδωσε συνέντευξη αναφερόμενος στο μετάλλιό του, αλλά και τους μελλοντικούς του στόχους. Μάλιστα χαρακτηρίστηκε απ΄τους διοργανωτές ως ο “αθλητής της ημέρας” :

“Αισθάνομαι πολύ ωραία και μετά την επιτυχία μου σε αυτές τις κατηγορίες έχω τώρα ως στόχο ένα χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στην κατηγορία των αντρών. ‘Ηρθα στην διοργάνωση με υψηλές προσδοκίες, καθώς είχα επιτυχημένες εμφανίσεις στο Γκραν Πρι της Τασκένδης με το χρυσό μετάλλιο και της Βουδαπέστης με το χάλκινο. Είχα αποκτήσει μεγάλη εμπειρία που με βοήθησε πολύ. Σε ό,τι αφορά τον τελικό με αντίπαλο τον Λαπινάγκοφ, τον αντιμετώπιζα για πρώτη φορά, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και ένιωσα πίεση. ‘Ημουν όμως έτοιμος για όλα, έκανα τις  αγαπημένες μου τεχνικές και τα κατάφερα. Επόμενος στόχος μου τώρα είναι το Γκραν Σλαμ του Τόκυο.”

X