Μουστόπουλος: «Συγκινημένος και υπερήφανος στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου»

Ενθουσιασμένος, συγκινημένος και έτοιμος για νέες επιτυχίες εμφανίστηκε ο χρυσός πρωταθλητης Ευρώπης U23 Ρομάν Μουστόπουλος, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση της κορυφής. Ο Ρομάν αναφέρθηκε στην σκληρή προετοιμασία του, ενώ ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο για την εξασφάλιση χορηγών που βοηθούν στην προετοιμασία των Ελλήνων πρωταθλητών στο δρόμο για το Ρίο…

“‘Ηταν ένα χρυσό μετάλλιο που οφείλεται στην σκληρή δουλειά και προετοιμασία που κάνουμε με τον Νίκο Ηλιάδη. Προσπαθώ πολύ στις προπονήσεις και βρίσκομαι σε εξαιρετική κατάσταση, πράγμα που φαίνεται στους αγώνες. Νιώθω πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του μεταλλίου και για τον τρόπο που ήρθε αυτό. Στον εθνικό ύμνο ένιωθα πολύ συγκινημένος και υπερήφανος που χάρισα αυτή την πρωτιά στην πατρίδα μου. Αισθάνομαι εκτός των άλλων και πολύ ικανοποιημένος που πλέον έχουμε την υποστήριξη και βοήθεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του προέδρου της Σπύρου Καπράλου. Ο κύριος Καπράλος με την πρωτοβουλία του να βρει χορηγούς οι οποίοι μας στηρίζουν οικονομικά, μας έδωσε μεγάλη σιγουριά αλλά και τη δυνατότητα να επικεντρωνόμαστε στις προπονήσεις μας και μόνο. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί γνωρίζοντας ότι υπάρχει αυτή η οικονομική βοήθεια νιώθω πιο σίγουρος, αλλά και δυνατός για να συνεχίσω απερίσπαστος την προετοιμασία μου.Του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έχει καταλαβαίνει τα προβλήματά μας και έδωσε λύση.”

Από την πλευρά του ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης τόνισε: “Περίμενα ότι ο Ρομάν θα κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο. Είναι ένας εξαιρετικός αθλητής που τα τελευταία δύο χρόνια είναι σταθερά μέσα στα μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει. Η εμπειρία του πλέον είναι μεγάλη και δύσκολα χάνει στους αγώνες του, κάτι που σημαίνει ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ωστόσο δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος συνολικά από την ομάδα μας, καθώς η Τελτσίδου θα μπορούσε άνετα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της. ‘Ηταν σε πολύ καλή κατάσταση κι έκανε σπουδαίους αγώνες αλλά βλέπετε, η διαιτησία παίζει πολλές φορές “παιχνίδια” και στη θέση της Λευκορωσίδας, θα έπρεπε να ήταν η Ελισάβετ νικήτρια. ‘Οσο για τον Αζωίδη, πάλεψε κι αυτός καλά κι έχασε στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο δεν θέλω να είμαι αχάριστος, εξάλλου όταν σε συμμετοχή τριών αθλητών, κατακτούν οι δύο μετάλλια, θεωρείται επιτυχία.”

X