ΠΕΚΙΝΟ 2008: Εκτός χρυσού ο Ηλιάδης

Η… κατάρα που έχει «χτυπήσει» την ελληνική αποστολή στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, βρήκε νέο θύμα. Ο Ηλίας Ηλιάδης, μία από τις ελπίδες μας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση, γνώρισε την ήττα στον α` προκριματικό γύρο της κατηγορίας των -90 κιλών και πλέον θα περιμένει να δει αν αργότερα σήμερα, μπορέσει να «πέσει» στα ρεπεσάζ ώστε να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον Ολλανδό τρις Ολυμπιονίκη, Μαρκ Χουϊζίνγκα, ο οποίος θα πρέπει να προκριθεί στα ημιτελικά, ώστε να «παρασύρει» τον Ηλιάδη στη διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας.

 

Στο αγωνιστικό μέρος, η μονομαχία του Ηλιάδη με τον Χουϊζίνγκα, αποδείχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο… Πρωταγωνιστής ο διαιτητής, ο οποίος «φιλοδώρησε» με δύο παρατηρήσεις (Shido) τον Έλληνα τζουντόκα, ενώ και το Ippon που δόθηκε, έμοιαζε περισσότερο με Waza-ari αφού η ωμοπλάτη του Ηλιάδη δεν ακούμπησε ποτέ στο τατάμι ώστε να δοθεί απευθείας «πτώση». Με αυτά και με αυτά, καταλαβαίνει κανείς τον τρόπο με τον οποίο η γιορτή μετατράπηκε σε εφιάλτη…

 

Στη φάση των «16», ο Χουϊζίνγκα θ` αντιμετωπίσει τον Ελβετό Πίνσκε, με στόχο την πρόκρισή του στα προημιτελικά, όπου εκεί πιθανότατα θα τον περιμένει ο Αλγερινός Μπενικλέφ.

X