Ομαδικό τουρνουά για μαθητές διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια (5/2)

Στα πρότυπα των κορυφαίων δυνάμεων του ευρωπαϊκού τζούντο, της Γαλλίας και της Γερμανίας, το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του, τουρνουά ομάδων για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Στο τουρνουά, έχουν δηλώσει συμμετοχή η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, μικτή ομάδα της ΧΑΝΘ καθώς και ομάδα από το Λιτόχωρο Πιερίας.

 

«Πρόκειται για μία προσπάθεια του Κολλεγίου Ανατόλια, ώστε το άθλημα του τζούντο, περισσότερο ενεργά πια, να περάσει μέσα στα σχολεία. Το τουρνουά, που έχει προγραμματιστεί εδώ και έξι μήνες, έχει τη στήριξη της ομοσπονδίας η οποία από το 2011 πρόκειται να το εντάξει και στο επίσημο καλεντάρι της. Βασική μας επιδίωξη είναι στο τουρνουά, από τα επόμενα χρόνια, να λαμβάνουν μέρος όλα τα αμερικάνικα κολλέγια της Μεσογείου. Ακόμη, ευελπιστούμε να αποτελέσει πιλότο για παρόμοια τουρνουά και στην υπόλοιπη περιφέρεια αλλά και την Αθήνα», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής του όλου εγχειρήματος και απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης, αθλητίατρος Δρ. Νίκος Μαλλιαρόπουλος.

 

Ο Δρ. Νίκος Μαλλιαρόπουλος, που είναι κάτοχος 5 DAN, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004, ήταν επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας. Πρόσφατα, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Δρ. Νίκου Μαλλιαρόπουλου, διοργανώθηκε πανελλήνιο σεμινάριο Αθλητριατρικής-Πρώτων Βοηθειών στη Θεσσαλονίκη.

LINKS: Anatolia College

X