Ολλανδία: Και μετά τους αγώνες… τουρισμός!

Τα μετάλλια, οι διακρίσεις και η καταξιώση αποτελούν τους στόχους των αθλητών και αθλητριών από τις 42 χώρες που αγωνίζονται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο U18. Ωστόσο, μετά το τέλος των αγώνων, πολλοί από αυτούς, μαζί με τις οικογένειές τους, αλλά και φίλους έχουν οργανώσει διακοπές και ημέρες χαλάρωσης, τόσο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλους προορισμούς, όπως στα ελληνικά νησιά.
Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν τα 35 μέλη της ολλανδικής αποστολής, της πολυπληθέστερης που λαμβάνει μέρος στους αγώνες. Μαζί με τους αθλητές, συνοδούς και προπονητές, έχουν ταξιδέψει περισσότεροι από 30 συγγενείς και φίλοι των αθλητών για να τους στηρίξουν και να τους εμψυχώσουν.
Η Belinda Sicigter είναι η αρχηγός της ολλανδικής αποστολής και λέει χαρακτηριστικά: “Οι περισσότεροι μετά το τέλος των αγώνων θα ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς, ίσως σε κάποια νησιά. Ηδη, μια οικογένεια, ταξίδεψε από την Ολλανδία με αυτοκίνητο (!) και μένει σε ένα κάμπινγκ, στην Αττική. Πολλοί πρόλαβαν και επισκέφτηκαν την Ακρόπολη, την Πλάκα και διάφορα τουριστικά μέρη της Αθήνας. Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό να αξιοποιούνται και τουριστικά οι αγώνες και να “μπαίνει” συνάλλαγμα στη χώρα… Πολλοί από εμάς έχουμε επισκεφτεί τα μαγαζιά και έχουμε ψωνίσει. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και την “ζεστασιά” των Ελλήνων. Είμαστε ικανοποιημένοι και από το οργανωστικό μέρος των αγώνων.”

X