Με επτά αθλητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τιφλίδας

Ο “ασημένιος” πρωταθλητής στους άνδρες το 2004, Ρεβάζι Ζιντιρίδης, αλλά και οι “χάλκινοι” παγκόσμιοι πρωταθλητές στους εφήβους, Αλέξανδρος Γκορντέεφ και Θεόδωρος Μασμανίδης, ηγούνται της ελληνικής αποστολής, η οποία την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου θα αναχωρήσει για την Τιφλίδα, προκειμένου να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Γεωργίας. Ο Ζιντιρίδης θα λάβει μέρος στην κατηγορία των -66 κιλών, ενώ οι Γκορντέεφ και Μασμανίδης στα -60κ. και -90κ., αντίστοιχα.

Την ελληνική αποστολή, αρχηγός της οποίας θα είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Χρήστος Κόλλιας, συμπληρώνουν οι Πάβελ Ντάνκο (-73κ.), Ηλίας Ηλιάδης του Μιρμάν (-81κ.), Βάζα Ζιντιρίδης (-81κ.) και Άρης Κοτανίδης (-73κ.). Ακόμη στην αποστολή, εκτός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Νίκο Ηλιάδη, και τον βοηθό του, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, θα βρίσκεται ο διεθνής διαιτητής, Νίκος Χεκίμογλου.

“Είναι το πρώτο αγωνιστικό τεστ για το 2007, σε μια διοργάνωση όπου ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αφού, απ` όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχουν δηλώσει συμμετοχή όλες οι κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος. Το ζητούμενο για μας θα είναι να δούμε την αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε, και, εφόσον είναι δυνατό, να φτάσουμε και σε κάποιες διακρίσεις. Η ομάδα θα μπορούσε να είναι πιο ισχυρή, όμως κάποια προβλήματα τραυματισμών δεν μας το επιτρέπουν. Ανεξάρτητα πάντως από αυτό, το συγκεκριμένο τουρνουά, όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν έως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θ` αποτελέσουν ένα δυνατό τεστ, με ουσιαστικό στόχο να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όταν θα παίζονται τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου” τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης.

X