«Κόλλησε» στη φάση των 16 η Μπουκουβάλα στο Παρίσι

Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα, με δύο σερί (και άνετες) νίκες, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα δεν μπόρεσε να επαναλάβει την περσινή θριαμβευτική της πορεία, η οποία την έφερε στην 3η θέση του κόσμου. Η Γιαννιώτισσα τζουντόκα, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που φιλοξενείται για δεύτερη ημέρα στο Παρίσι, έφτασε έως τη φάση των «16» στην κατηγορία των -57 κιλών, όπου και αποκλείστηκε μετά την ήττα από την Βραζιλιάνα παγκόσμια πρωταθλήτρια στις νεάνιδες (U20) το 2008, Ραφαέλα Σίλβα.

 

Η Μπουκουβάλα, η οποία παρά τον πρόωρο αποκλεισμό της πρόσθεσε κάποιους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, στη «μάχη» που δίνει ώστε να είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, χρειάστηκε 23 δευτερόλεπτα για να κάμψει την αντίσταση της Ζάνα Στάνκεβιτς από την Αρμενία στο β` προκριματικό γύρο. Στη φάση των «32», νίκησε με Osae-komi-waza την Φατίμα Ζαχρά Αίτ Αλί από το Μαρόκο, όμως η Ραφαέλα Σίλβα αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι. Η Βραζιλιάνα, η οποία στο δρόμο για τους «16» είχε κάμψει και την αντίσταση της Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, της Ιταλίδας Γκουϊνταβάλε, νίκησε την Μπουκουβάλα με Ippon περίπου ενάμιση λεπτό πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, υποχρεώνοντας την ελληνίδα τζουντόκα σε πρόωρο (όσο και ανέλπιστο) αποκλεισμό. Στην κατηγορία των -57 κιλών συμμετείχαν συνολικά 65 αθλήτριες.

 

Όσον αφορά στον Βίκτωρα Καραμπουρνιώτη, στα -73 κιλά, έμεινε εκτός συνέχειας μετά την ήττα από τον Σλοβενο Σάσο Γιέρεμπ, ενώ στην ίδια κατηγορία, ο Γρηγόρης Ναζάροφ αποκλείστηκε μετά την ήττα από τον Ουκρανό, Αντόν Τιστσένκο.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X