Ηλίας Ηλιάδης: «Στόχος το τρίτο μετάλλιο»

Το σερί των εντυπωσιακών εμφανίσεων που έχει πραγματοποιήσει εφέτος, από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βιένης όπου ήταν τρίτος, έως και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαδρίτης όπου επίσης βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών, θέλει να συνεχίσει στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας βρίσκεται στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των -90 κιλών, θέση που θα προσπαθήσει να βελτιώσει ενόψει και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2010.

 

«Είναι το τελευταίο Γκραν Σλαμ πριν από το Παγκόσμιο του Τόκιο και η τελευταία μου προσπάθεια για να μπορέσω να κατακτήσω κάποιους έξτρα βαθμούς και φυσικά να βελτιώσω τη θέση μου στην παγκόσμια κατάταξη. Όπως και σε όλα τα προηγούμενα Γκραν Σλαμ, στη ρωσική πρωτεύουσα θα βρεθούν οι καλύτεροι της κατηγορίας, όμως ο στόχος είναι ένα: το τρίτο μετάλλιο μέσα στο 2010. Οι εφετινές μου εμφανίσεις με κάνουν να αισιοδοξώ ότι καθημερινά βρίσκομαι στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση. Δείχνω ότι έχω ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζα και πλέον είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω οποιονδηποτε αντίπαλο. Ανεξάρτητα πάντως από την έκβαση του συγκεκριμένου τουρνουά, συνεχίζω με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που αποτελεί και τον μεγάλο μου εφετινό στόχο», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΟΤ.

 

Στην ρωσική πρωτεύουσα ο Ηλίας Ηλιάδης έχει γράψει δύο χρυσές σελίδες στο πλούσιο βιογραφικό του. Το 2006, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών, ενώ την επόμενη χρονιά, στο Σούπερ Παγκόσμιο Κύπελλο βρέθηκε και πάλι στην κορυφή επικρατώντας στον τελικό των -90 κιλών του Πολωνού Βέγκλαρζ.

 

Εκτός του Ηλία Ηλιάδη, τα ελληνικά χρώματα στο Γκραν Σλαμ της Ρωσίας θα εκπροσωπήσουν επίσης οι Λαυρέντης Αλεξανίδης (-60κ.) και ο Άρης Κοτανίδης (-73κ.).

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X