Ευρωπαϊκό U23: Χάλκινο μετάλλιο ο Γκορντέεφ στα -60κ.

Το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -60 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 του Σάλτσμπουργκ κατέκτησε ο Αλέξανδρος Γκορντέεφ. Με απολογισμό τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, έφτασε στη δεύτερη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του, μετά το χάλκνινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Παγκόσμιο εφήβων του 2006 στον Άγιο Δομίνικο. Στον τελικό, ο πρωταθλητής μας νίκησε τον Λετονό Ντμίτρις Κοζλόφς με Waza-ari και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

 

Ο Γκορντέεφ στον α` προκριματικό γύρο επικράτησε με Yuko του Βρετανού Μπρετ Κάσγουελ, για να βρεθεί στη 16άδα εκεί όπου για περίπου τέσσερα λεπτά βρισκόταν με την… πλάτη στον τοίχο απέναντι στον Φινλανδό Άντι Ρινταμάκι από τον οποίο έχανε με Yuko από την αρχή κιόλας του αγώνα. Σαράντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Σκανδιναβός δέχθηκε και δεύτερο shido δίνοντας την ευκαιρία στον τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου να ισοφαρίσει, για να πάρει τελικά τη νίκη 19 δευτερόλεπτα πριν το τέλος σημειώνοντας ένα ακόμη Yuko. Στον γ` προκριματικό γύρο, ο Γκορντέεφ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αυστριακό Όλιβερ Χάιντερ, κερδίζοντάς τον με Waza-ari. Στα ημιτελικά, ο Γάλλος Ζερόμ Γκουγιότ αποδείχθηκε εμπόδιο αξεπέραστο για τον Γκορντέεφ, έστω κι αν η ήττα προήλθε από ένα shido 1:50 πριν το τέλος, όμως ο τελευταίος είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες στον τελικό των ρεπεσάζ επικρατώντας του Κοζλόφς. Μια νίκη που ήρθε σχετικά εύκολα, αφού 3:11 πριν το τέλος ο πρωταθλητής μας είχε Koka, ενώ 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος σημείωσε και Waza-ari, το οποίο του χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο.

 

«Μου έλειπε ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο από τη συλλογή μου και παρά το γεγονός ότι δεν είναι το χρυσό αλλά το χάλκινο, νοιώθω ικανοποιημένος, έστω και μερικώς. Στο ματς με τον Γάλλο θα μπορούσα να τα καταφέρω καλύτερα, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Ξέρω τις δυνατότητές μου και πιστεύω ότι μπορώ στο μέλλον να φτάσω ακόμη πιο ψηλά και σε επίπεδο ανδρών», είπε ο Γκορντέεφ μετά το τέλος του αγώνα που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.

 

LINK

Contest Sheet: -60kg

X