Ευρωπαϊκό U23: Έβδομη η Ασλανίδου στα -78κ.

Την 7η θέση, με απολογισμό δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες, κατέκτησε η Ελπίδα Ασλανίδου στα -78 κιλά. Η τζουντόκα του AO Sakura, στον αγώνα που θα την οδηγούσε στον τελικό των ρεπεσάζ, ηττήθηκε από την Ρωσίδα Φλόρα Μκχιταριάν με Ippon που επετεύχθη ακριβώς με τη λήξη. Περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, η Ασλανίδου δέχθηκε παρατήρηση (shido), γεγονός που την υποχρέωσε να «μπαίνει» πιο δυνατά και μερικές φορές πιο άτσαλα στις επιθέσεις. Σε μία από αυτές τις επιθέσεις, στο τελείωμα του αγώνα, η Ρωσίδα αντίπαλός της βρήκε την ευκαιρία να πετύχει το Ippon, δίνοντας τέλος και στις όποιες ελπίδες της πρωταθλήτριάς μας για το κάτι παραπάνω…

 

Η Ασλανίδου ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην κατηγορία με νίκη (Waza-ari) επί της Ουκρανής Ντενισένκο, για να έρθει στη συνέχεια η ήττα (Ippon) από τη Γαλλίδα Λουσί Λουέτε. Στα ρεπεσάζ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας άνετα (σ.σ. είχε συνολικά 3 Yuko και 2 Koka) της Ναντίν Πίχλερ από την Αυστρία, για να έρθει η ήττα από την Μκχιταριάν που την άφησε εκτός μεταλλίων.

 

Πρόωρος αποκλεισμός για Κελλετζιάν, Αλεξιάδη

 

Στα -100 κιλά, ο Χρήστος Κελλετζιάν στην πρώτη παρουσία του στη συγκεκριμένη κατηγορία, δεδομένου ότι μέχρι τώρα αγωνιζόταν στα υπερβαρέα, δεν κατάφερε να διεκδικήσει θέση στην επτάδα. Ηττήθηκε, με Waza-ari από τον Σουηδό Μάρτιν Πάτσεκ και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση, όπως και ο Μιχαήλ Αλεξιάδης στα +100 κιλά. Ο τζουντόκα του Μιρμάνη Ξάνθης, δέχθηκε δύο shido (σ.σ. στο 2:40 και 1:05 πριν το τέλος του πενταλέπτου) στον αγώνα με τον Ρώσο Αντρέι Βολκόφ, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τροχιάς μεταλλίων.

X