Ευρωπαϊκό 2008: Η… χαμένη «μάχη» της Ιουλιέτας

«Έσπασαν» καρδιές στη Λισαβόνα, με την προσπάθεια της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου μέσω της ευρωπαϊκής κατάταξης. Τελικώς, η τζουντόκα του Πανελληνίου, δεν μπόρεσε να υπερκεράσει τις προκλήσεις (αγωνιστικές και μη) που παρουσιάζονταν κάθε λίγο και λιγάκι στο δρόμο της, με αποτέλεσμα η πρόκριση να χαθεί, όπως και το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -63 κιλών.

 

Σας παρουσιάζουμε το χρονικό της υπερπροσπάθειας που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες…

 

09:45

Η Μπουκουβάλα πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, επί της Ντεμιραλάι από την Τουρκία

10:15

Η Ισπανίδα Αλβάρεθ που κατέχει την 5η προνομιούχο θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, γνωρίζει την ήττα από την Ουγγαρέζα Σάμπο

10:25

Η πρωταθλήτριά μας, διπλασιάζει τις νίκες της, επικρατώντας αυτή τη φορά της Χέιλ από την Αυστρία

10:50

Η Σάμπο χάνει από τη Γαλλίδα Ντεκός, αφαιρώντας έτσι το δικαίωμα από την Αλβάρεθ να πέσει στα ρεπεσάζ

11:00

Η Μπουκουβάλα γνωρίζει την ήττα από την Βρετανίδα Κλαρκ, όμως της δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ

13:15

Στα ρεπεσάζ, η τζουντόκα του Πανελληνίου επιστρέφει στις νίκες με αντίπαλο την Γιουσούμποβα από το Αζερμπαϊτζάν

14:00

Στο γ` γύρο της «δεύτερης ευκαιρίας» σημειώνει μία ακόμη νίκη, αυτή τη φορά επί της Μίσκοβιτς από την Κροατία και αποκτά το δικαίωμα να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

14:05

Στη διεκδίκηση του Ολυμπιακού «εισιτηρίου», που έχει να κάνει με την 5η προνομιούχο θέση της κατάταξης, μπαίνει σε διπλανό τατάμι, η Σλέσινγκερ από το Ισραήλ, η οποία προκρίνεται στον τελικό μετά την περιπετειώδη νίκη επί της Ποκόρνα από την Τσεχία.

16:05

Στα δύο κεντρικά τατάμι, παίζεται η Ολυμπιακή πρόκριση με… τρεις πρωταγωνίστριες. Η Αλβάρεθ, παρά τον αποκλεισμό της έχει συγκεντρώσει 62 βαθμούς, όσους θα έφτανε και η Μπουκουβάλα εάν κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η Μπουκουβάλα είχε το πλεονέκτημα, χάρη στο best score από τις διοργανώσεις του τελευταίου έτους. Η Σλέσινγκερ ωστόσο, θα «έκλεβε» την πρόκριση και από τις δύο, αν με τη σειρά της κατακτούσε τα δεύτερο χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας, αφού θα έφτανε τους 70 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από Μπουκουβάλα και Αλβάρεθ. Τελικώς, η Μπουκουβάλα χάνει τη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο, την ίδια στιγμή που η Σλέσινγκερ φτάνει σε μία… περίεργη νίκη επί της Βρετανίδας Κλαρκ, με αποτέλεσμα να «κλέψει» και την πρόκριση για το Πεκίνο.

 

 

X