Ευρωπαϊκό 2008: Η… κατάρα του χαλκού χτύπησε και πάλι

Η «κατάρα» των χαμένων χάλκινων μεταλλίων σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών, χτύπησε για τρίτη φορά την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Η τζουντόκα του Πανελληνίου, στη διοργάνωση που φιλοξενείται στη Λισαβόνα, ηττήθηκε στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο από την Σλοβένα Ούρσκα Ζόλνιρ και περιορίστηκε στην 5η θέση, όπως δηλαδή είχε συμβεί το 2004 στο Βουκουρέστι και το 2005 στο Ρότερνταμ.

 

Η αρνητική παράδοση ξεκίνησε λοιπόν επί ρουμανικού εδάφους. Εκεί, η Μπουκουβάλα ηττήθηκε με Ippon από την Ιταλίδα Σίνθια Καβαζούτι και δεν μπόρεσε να κρεμάσει στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ένα χρόνο αργότερα, επί ολλανδικού εδάφους αυτή τη φορά, «έπεσε» πάνω στην Ισπανίδα Ιζαμπέλα Φερναντέθ, από την οποία έχασε και πάλι με Ippon μένοντας πέμπτη.

 

Αν κάποιος αναζητήσει τώρα, τη διοργάνωση που θα μπορούσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια να φτάσει πιο εύκολα στον τελικό της κατηγορίας όπου αγωνιζόταν, τότε σίγουρα όλοι θα υποδείκνυαν το Ρότερνταμ, αφού στα ημιτελικά εκείνης της διοργάνωσης, η ήττα από τη Βρετανίδα, Σόφι Κοξ, είχε έρθει κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο…

X