Ενατος ο Μωϋσής Ηλιάδης στην Πανεπιστημιάδα

Το Βελιγράδι, τελικά δεν αποδείχθηκε γούρικο για τους Έλληνες τζουντόκα. Στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα που φιλοξενείται στη σερβική πρωτεύουσα, ο Μωϋσής Ηλιάδης περιορίστηκε στην 9η θέση της τελικής κατάταξης των -90 κιλών, αφού σε τρεις αγώνες κατάφερε να πετύχει μόλις μία νίκη. Την ίδια στιγμή η Δήμητρα Ανδρούτσου (-63κ.) έμενε με δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις έμενε πρόωρα εκτός διοργάνωσης, όπως και ο Βασίλης Γιομπλάκης (-81κ.).

 

Ο Ηλιάδης, στα προκριματικά γνώρισε την ήττα από τον Πολωνό Λούκας Κολέσνικ, έπεσε όμως στα ρεπεσάζ όπου πέτυχε και τη μοναδική του νίκη στη διοργάνωση επί του Βούλγαρου Σάκο Γιάνεφ. Στο β` γύρο της «δεύτερης ευκαιρίας» η αποστολή του απέναντι στον Ουκρανό Ντμίτρο Μαρκόφ αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη με αποτέλεσμα να έρθει και η δεύτερη ήττα.

 

Όσον αφορά στην Ανδρούτσου, η οποία στους Μεσογειακούς Αγώνες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, στον α` προκριματικό γύρο ηττήθηκε από την Άνα Κάτσολα (Πορτογαλία), ενώ στα ρεπεσάζ έχασε από την Έστερ Σταμ (Ολλανδία) μένοντας εκτός βάθρου. Τέλος, ο Γιομπλάκης στον α` γύρο των προκριματικών ηττήθηκε από τον Ιρανό Ιράγ Αμιρκανί και επίσης έμεινε πρόωρα εκτός επτάδας.

 

(*) Ο Διονύσης Ηλιάδης που αγωνίστηκε χθες στην Πανεπιστημιάδα, υπέστη υποτροπή σε παλαιότερο τραυματισμό στο θώρακα. Η κατάσταση της υγείας του και ο ακριβής χρόνος αποθεραπείας θα εκτιμηθεί με την επιστροφή του στην Ελλάδα.

X