Πέμπτος ο Αρζουμανίδης στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα

Την 5η θέση στην κατηγορία των +100 κιλών της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας που διεξάγεται στο Βελιγράδι, κατέκτησε ο Γιάννης Αρζουμανίδης. Ο φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και αθλητής του Budo Club Θεσσαλονίκης, σε τέσσερις αγώνες σημείωσε δύο νίκες που ωστόσο δεν ήταν αρκετές ώστε να τον ανεβάσουν στο βάθρο των νικητών.

 

«Η διαιτησία έκρινε το αποτέλεσμα 100%. Ο Αρζουμανίδης έκανε υπερπροσπάθεια και είναι κρίμα που δεν κατέκτησε ένα μετάλλιο. Ελπίζω ότι το ίδιο φαινόμενο δεν θα παρουσιαστεί και με τους υπόλοιπους Έλληνες τζουντόκα. Η Δήμητρα (Ανδρούτσου) έχει καλή κλήρωση και ελπίζω πως εκεί θα πανηγυρίσουμε μετάλλιο», είπε ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας τζούντο και μέλος του ΔΣ της ΕΟΤ, Γιάννης Καφενταράκης.

 

Ο Αρζουμανίδης στον α` προκριματικό γύρο ηττήθηκε από τον Ολλανδό Λούκ Βέρμπιγ, όμως στα ρεπεσάζ είχε την ευκαιρία να σημειώσει δύο νίκες επί των Ζερόμ Βούστνερ (Γαλλία) και Αντιλγιάν Τουλεντιμπάεφ (Ουζμπεκιστάν). Στον τελικό των ρεπεσάζ, ο πρωταθλητής Ελλάδας στους άνδρες το 2008 ηττήθηκε από τον Ούγγρο Μπάρνα Μπορ με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης.

 

Όσον αφορά στον Διονύση Ηλιάδη (-100 κιλά), επικράτησε αρχικά του Ρουμάνου Ντάνιελ Ματέι, όμως στον δεύτερο αγώνα ηττήθηκε από τον Μουχαμαντμουρόντ Αμπντουραχμόνοφ (Τατζικιστάν) και αποκλείστηκε πρόωρα.

X