Αμβούργο: Νίκησε τον Φάλον, ο… 13ος Γκορντέεφ

 

Μια από τις σπουδαιότερες νίκες, μέχρι στιγμής, της καριέρας του, πέτυχε επί γερμανικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A του Αμβούργου, ο Αλέξανδρος Γκορντέεφ. Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στους έφηβους το 2006, στον β` προκριματικό γύρο της κατηγορίας των -60 κιλών, επιβλήθηκε με Yuko ενός εκ των κορυφαίων τζουντόκα της κατηγορίας, του Βρετανού Γκρεγκ Φάλον. Ο 25χρονος Φάλον, έχει μεταξύ άλλων στο ενεργητικό του ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 στο Κάιρο καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2006 στο Τάμπερε. Ωστόσο, με αντίπαλο τον Γκορντέεφ, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε σημείο, με τον πρωταθλητή μας (σ.σ. εκτός από Yuko πήρε και ένα Koka) να κατακτά τη νίκη, η οποία ωστόσο δεν αποδείχθηκε ικανή να του χαρίσει και ένα μετάλλιο.

 

Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, στο γ` προκριματικό γύρο γνώρισε την ήττα από τον Μογγόλο Μπολντμπαατάρ Τσιμεντγιοντόν, ενώ στα ρεπεσάζ έχασε και από τον Τούρκο Κεμάλ Ογκούζ με αποτέλεσμα να καταλάβει την 13η θέση της τελικής κατάταξης.

 

Όσον αφορά στη Μαρία Καραγιαννοπούλου στα -48 κιλά, ηττήθηκε στον α` προκριματικό γύρο από την Κουβανή παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2005 στο Κάιρο, Γιανέτ Μπερμόι και αποκλείστηκε πρόωρα.

X