«Έσπασε καρδιές» η Μπουκουβάλα στο Αμβούργο

«Έσπασε καρδιές» η υπερπροσπάθεια της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A του Αμβούργου. Η «χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Νέες Γυναίκες το 2005 στο Κίεβο, αγωνίστηκε στον ημιτελικό της κατηγορίας των -63 κιλών με… μισό πόδι, λόγω τραυματισμού, όμως παρά τη συγκινητική προσπάθεια, δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να περιοριστεί στην 5η θέση της τελικής κατάταξης. Μια 5η θέση που θα της αποφέρει αρκετούς βαθμούς στην ευρωπαϊκή κατάταξη, αλλά που προς το παρόν δε στάθηκε ικανή να της εξασφαλίσει από απόψε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

 

«Μπορεί να χάθηκε το μετάλλιο και η εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όμως απόψε κερδίσαμε την Ιουλιέτα. Τη δυναμική αθλήτρια, που όλοι γνωρίζουμε και που τον τελευταίο καιρό μας είχε λείψει, εξαιτίας και των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπιζε», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ Ευάγγελος Σουφλέρης, που βρίσκεται στο Αμβούργο, ως μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και συνέχισε: «Η Ιουλιέτα μας συγκίνησε όλους απόψε και είναι κρίμα που στο κρισιμότερο σημείο στάθηκε άτυχη. Το σίγουρο είναι ότι στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, έχει τα φόντα για να πετύχει την Ολυμπιακή πρόκριση. Της αξίζει γιατί είναι αγωνίστρια και το απέδειξε απόψε».

 

Μπουκουβάλα vs Χέιλ σημειώσατε 1

 

Η τζουντόκα του Πανελληνίου στα προκριματικά σημείωσε τρεις νίκες. Επικράτησε με Ippon της Χάνα Βάχλμπεργκ από τη Σουηδία, της Κατριέν Βερχίκ από το Βέλγιο και της Εσθερ Σταμ από την Ολλανδία. Στον τελικό του α` προκριματικού γκρουπ βρήκε στο δρόμο της την «ασημένια» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Κλαούντι Χέιλ από την Αυστρία, όμως και πάλι ήταν συνεπής στο ραντεβού της με τις νίκες… Επικράτησε με Ippon σε τέσσερα λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό όπου αντιμετώπισε τη «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2001 στο Μόναχο, την Κουβανή Αναίς Χερνάντεζ. Το πρόβλημα τραυματισμού δεν την εμπόδισε να διεκδικήσει μέχρι τελευταία στιγμή την πρόκριση στον τελικό, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ…

 

Στον τελικό των ρεπεσάζ και στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, η Μπουκουβάλα συνέχισε την υπερπροσπάθεια, όμως η Κορεάτισα Σουν Χούι Κίε γνώριζε πολύ καλά το αδύνατο σημείο της και εκεί ακριβώς τη «χτύπησε». Η Κίε πήρε τη νίκη με Ippon σε περίπου τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα η Γιαννιώτισα αθλήτρια να περιοριστεί στην 5η θέση.

 

Όσον αφορά στον Άρη Κοτανίδη, με μία νίκη σε τρεις αγώνες κατετάγη 13ος στα -73 κιλά.

X