Πάθος, θέαμα και πλούσια αγωνιστική δράση στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού βετεράνων – «Χάλκινος» ο Ανδρεάδης

Πάθος, θέαμα και πλούσια αγωνιστική δράση στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού βετεράνων – «Χάλκινος» ο Ανδρεάδης

Με πλούσιο θέαμα, δυνατές αναμετρήσεις και πάθος ξεκίνησε στα «Δύο Αοράκια» Ηρακλείου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων. Οι Έλληνες αθλητές, άνω των 50 ετών που ταξίδεψαν από πολλά μέρη της Ελλάδας στην Κρήτη, επέστρεψαν στα γνώριμα λημέρια τους, γέμισαν τα τατάμι και ξεπέρασαν τον εαυτό τους, διασκεδάζοντας και αναπολώντας στιγμές από το μακρινό αγωνιστικό τους παρελθόν! Μέσα σε αυτό το κλίμα, η χώρα μας κατάφερε να κατακτήσει και ένα χάλκινο μετάλλιο με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Ανδρεάδη.
Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τζούντο Βετεράνων συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Το πρωτάθλημα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ο Δήμος Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι Μινωϊκές Γραμμές.

«Δεν θα το χάναμε με τίποτα»
Ενδεικτικές του κλίματος και της γιορτής του τζούντο είναι και οι αντιδράσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών, οι οποίοι ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους, «αρπάζοντας από τα μαλλιά» την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μία μεγάλη διοργάνωση αυτού του επιπέδου εντός Ελλάδας.
«Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Είναι το δεύτερο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχω. Είναι ξεχωριστή εμπειρία. Ειδικά το γεγονός ότι γίνεται στην Ελλάδα», δήλωσε ο Θανάσης Αυγέρης, ενώ ο Γιώργος Ιωαννίδης συμπλήρωσε: «Περίμενα καιρό αυτούς τους αγώνες. Τη δεκαετία του `80 υπήρξα πρωταθλητής και ανυπομονούσα να ζήσω ξανά την εμπειρία των αγώνων». Αναφορικά με την διοργάνωση του Ηρακλείου ο Δημήτρης Τσαγκαλίδης, σχολίασε: «Είχα αγωνιστεί και πριν από τρία χρόνια στα Κανάρια Νησιά. Η σημερινή, ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Αυτές οι εμπειρίες είναι πολύ καλές για εμάς τους παλαίμαχους. Νοιώθουμε ξανά νέοι». Όσο για το μήνυμα που στέλνουν οι βετεράνοι μίλησε ο Μιχάλης Χατζηνικολάου, που είναι προπονητής στην Ρόδο: «Προσπαθούμε να είμαστε παράδειγμα για τα νέα παιδιά για να τους δείξουμε ότι δεν έχει σημασία η νίκη. Σημασία έχει η αγωνιστικότητα. Η διαδρομή προς τη νίκη». Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Πανταζής συμπλήρωσε: «Όπως είδατε εμείς οι βετεράνοι δείχνουμε τον δρόμο». Εν κατακλείδι το μήνυμα των Ελλήνων Βετεράνων του Τζούντο αντικατοπτρίζεται στα λόγια του Μιλτιάδη Σεφερλή: «Το Ευρωπαϊκό Βετεράνων δεν θα το χάναμε με τίποτα»!

«Χάλκινος» ο Ανδρεάδης»
Σε αγωνιστικό επίπεδο ξεχώρισε ο Γιώργος Ανδρεάδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών και να χαρίσει στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο. Να σημειωθεί ότι ο Ανδρεάδης αγωνίστηκε στην ηλικιακή κατηγορία Μ7 (60-64 ετών) και συμμετείχε στα -100 κιλά.


«Έχω κάνει πολλούς αγώνες στη ζωή μου και είδα ότι εδώ η διοργάνωση είναι πολύ ωραία. Και οι ξένοι αυτό λένε. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση, δούλευαν μέχρι τις 2 τη νύχτα για να είναι όλα έτοιμα. Το επίπεδο των αθλητών ήταν υψηλό. Το 30-40% των βετεράνων είναι καλοί αθλητές. Είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Είναι ωραία που αγωνίστηκα στην Κρήτη», είπε ο Γιώργος Ανδρεάδης.

Αύριο (3/6) η τελετή έναρξης παρουσία Αυγενάκη
Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή), η τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στην τελετή έναρξης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευτεί ο 92χρονος Έλληνας τζουντόκα, Νίκος Κλουβάτος, ως ο γηραιότερος αθλητής που δήλωσε συμμετοχή στη διοργάνωση αλλά και για τη συνολική προσφορά του στο άθλημα, το «παρών» θα δώσει και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Nakayama Yasunori ο οποίος θα αφιχθεί στην Κρήτη μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.
Η τελετή έναρξης, την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, θα εκκινήσει στις 13:00, ενώ αμέσως μετά θα γίνουν οι απονομές.

Οι ελληνικές συμμετοχές της 2ης ημέρας
Η δράση συνεχίζεται αύριο (3/6) με τρεις ελληνικές συμμετοχές. Στην ηλικιακή κατηγορία Μ3 (40-44) ο Ηλίας Ρουντής αγωνίζεται στα -73 κιλά, ενώ στα -81 κιλά συμμετέχει ο Βασίλης Ζήσης. Στην κατηγορία Μ4 (45-49) και στα -90 κιλά την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Γιάννης Τσαπάρας.
Να θυμίσουμε ότι στην κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας συμμετέχουν περισσότεροι από 250 αθλητές και αθλήτριες από 31 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας (τα έξοδα των αθλητών της καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το υφυπουργείο αθλητισμού).
Οι αγώνες της Παρασκευής θα εκκινήσουν στις 09:30 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

  • Φωτογραφικό υλικό από τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ

X