ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ «ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Δ’ ΑΘΗΝΑΣ 2017-18»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ «ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Δ’ ΑΘΗΝΑΣ 2017-18»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες του «Σχολικού Αθλητισμού Δ’ Αθήνας 2017-18», την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου.

Κοντά στους μαθητές παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος παρακολούθησε τις αθλητικές δραστηριότητες του προγράμματος. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Δ’ Αθήνας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (BE ACTIVE).

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος συνολικά 5.335 μαθητές από 51 γυμνάσια οι οποίοι συμμετείχαν σε εννέα αθλητικές δράσεις από τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 έως και την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018. Οι αθλητικές δραστηριότητες που ασκήθηκαν ήταν: υδατοσφαίριση, αντισφαίριση, τοξοβολία, ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση (3Χ3), αντιπτέριση (badminton), ΤΖΟΥΝΤΟ, ξυλορακέτες και λειτουργικά παιχνίδια (functional games).

Το παρών στο κλείσιμο της αυλαίας έδωσαν ακόμη ο ειδικός σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Στέλιος Συκάς, ο συντονιστής του προγράμματος της Γ.Γ.Α. «BE ACTIVE» Διονύσης Καρακάσης, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Π. Φαλήρου, Ντίνος Νικολαΐδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας Αριστοτέλης Βαρέλας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας Γιώργος Κέντρος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Λεωνίδας Νίκας, ο υπεύθυνος εθελοντικής δράσης «ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση αθλητικών παπουτσιών» Γιώργος Καζαντσόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι ομοσπονδιών με τους αθλητές τους. Ο Γιώργος Βασιλειάδης συνεχάρη την ομάδα φυσικής αγωγής Δ’ Αθήνας στο πρόσωπο της υπεύθυνης Μαρίας Τσανάκα.

Δυνατό παρών έδωσε και το Ελληνικό Τζούντο. Οι προπονητές και οι προπονήτριες διαφόρων σωματείων της ΕΟΤ, με επικεφαλής την Ολυμπιονίκη μας Μαρία Καραγιαννοπούλου, παρουσίασαν στους μαθητές την ομορφιά του αθλήματος, μίλησαν για την ιστορία του και τις αρχές του. Τα παιδιά δοκίμασαν, υπό την επίβλεψη των προπονητών, τις τεχνικές που διδάχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

X