Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων (2η ημέρα): Οι δηλώσεις των Ελλήνων

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων (2η ημέρα): Οι δηλώσεις των Ελλήνων
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΑΡΑΣ: «Για να είμαι ξεκάθαρος, ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, για την οποία οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ, στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, η οποία κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διοργανώσει ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Έδωσε την ευκαιρία, σε εμάς τους προπονητές και παλαίμαχους αθλητές, να σηκώσουμε ξανά την ελληνική σημαία και να παλέψουμε γι` αυτήν. Προσωπικά και μόνο αυτό με γεμίζει υπερηφάνεια, χαρά και πάνω απ` όλα μου δίνει τη δυνατότητα να γίνω για ακόμη μία φορά το φωτεινό παράδειγμα για το μέλλον του τζούντο που είναι τα παιδιά μας. Τους ανοίγουμε τον δρόμο δίνοντας το καλό παράδειγμα με τη μαχητικότητά μας και δίνοντας υπόσταση στη φιλοσοφία του τζούντο: ποτέ μην τα παρατάς, δώστε πάντα τον καλύτερό σας εαυτό, ασχέτως αποτελέσματος. Ευχαριστώ την ΕΟΤ γι` αυτήν την τεράστια ευκαιρία που μου έδωσε να αγωνιστώ και να πάρω ένα χάλκινο μετάλλιο ύστερα από τρεις σκληρές μάχες τις οποίες και ευχαριστήθηκα, όπως και όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών μου. Το πρώτο πράγμα που λέω στα παιδιά είναι τι δεν έκανα καλά και πως έμαθα από τα λάθη μου. Εννοείται ότι τα βίντεο από τους σημερινούς μου αγώνες θα τα δείξω. Να τους δείξω τον τρόπο που σκεφτόμουν. Τι λειτούργησε, τι δεν λειτούργησε. Που έκανα λάθος. Ξέρω καλά γιατί έχασα. Δεν χρειάζεται ανάλυση αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι που είναι ανάμεσα σε μένα και τους μαθητές μου, για να μην το κάνουν και οι ίδιοι και να βγαίνουν πάντα νικητές. Έχουν δει και τα βίντεο την εποχή που έπαιζα με τον Ηλία Ηλιάδη. Με τον Ηλία διατηρώ μια πολύ καλή φιλική σχέση και μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο. Είναι το φωτεινό παράδειγμα για όλους, όχι μόνο για τα αποτελέσματα αλλά κυρίως για το ήθος αυτού του ανθρώπου. Ο Ηλίας είναι παράδειγμα προς μίμηση. Μακάρι κάποιος στο μέλλον να τον φτάσει και να τον ξεπεράσει. Φανταστείτε τι επιτυχία θα είναι για το ελληνικό τζούντο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της ΕΟΤ, Δημήτρη Μιχαηλίδη. Απ` όσους προέδρους έχω γνωρίσει τα 40 χρόνια που κάνω τζούντο, διαφέρει. Ότι κάνει, το κάνει με την καρδιά του, γιατί το αγαπάει αυτό που κάνει. Προσφέρει ανιδιοτελώς και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Το κάνει με τη ψυχή του. Στην ερώτηση εάν θα παλέψω ξανά, η απάντηση είναι ναι. Μου έλειπε η φυσική κατάσταση. Έπρεπε να κάνω καλύτερη προετοιμασία. Αν ξεκλέψω χρόνο από τις πολλές υποχρεώσεις, επαγγελματικές και οικογενειακές, θα ήθελα να συμμετέχω και σε άλλα Ευρωπαϊκά αλλά και Παγκόσμια πρωταθλήματα βετεράνων».
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΙΔΗΣ: «Πολύ ωραία διοργάνωση. Είμαι περήφανος για το αποτέλεσμα των προσπαθειών όλων όσων βοήθησαν. Εγώ πρώτη φορά αγωνίζομαι σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Μετά τον κορονοϊό προσπαθούν όλοι οι αθλητές να επανέλθουν σε καλή φόρμα. Το επίπεδο εδώ είναι αρκετά υψηλό και υπάρχουν πολύ καλοί αθλητές».
 
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΣΗΣ: «Ήταν όλα πολύ καλά οργανωμένα. Ευχαριστώ πολύ την Ομοσπονδία, τον πρόεδρo κ. Μιχαηλίδη και τον κ. Ηλιάδη και όλους όσοι μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία. Έπαιξα στα -81 και έχασα πέντε κιλά, οπότε η προετοιμασία δεν ήταν πολύ καλή, αλλά ήταν καλή η εμπειρία. Δεν κατάφερα δυστυχώς να κάνω μία νίκη για την Ελλάδα. Οι βετεράνοι λειτουργούν σαν παράδειγμα στα νέα παιδιά και δείχνουν ότι υπάρχει συνέχεια. Είμαι και προπονητής, οπότε αποτελούμε παράδειγμα για τα νέα παιδιά».
 
X