Επέτειος 10 ετών για το Athens Junior European Cup, που ανοίγει… αυλαία το Σάββατο στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων (23-24/3)

Επέτειος 10 ετών για το Athens Junior European Cup, που ανοίγει… αυλαία το Σάββατο στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων (23-24/3)
Κεράκια για τα 10 του χρόνια, «σβήνει» το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου, το Athens Junior European Cup. Στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, την έδρα του Ολυμπιακού τουρνουά τζούντο στους Αγώνες της Αθήνας το 2004, αύριο (Σάββατο) και την Κυριακή θα φιλοξενηθεί το πρώτο από τα διεθνή τουρνουά που θα γίνουν στην Ελλάδα μέσα στο 2019 (το δεύτερο -Chania Cadet European Cup-τον προσεχή Οκτώβριο στα Χανιά).  Το τουρνουά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είναι αφιερωμένο σε έναν από τους θρύλους του παγκοσμίου τζούντο, τον κάτοχο δύο μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Ηλία Ηλιάδη.
Στα tatami του κλειστού γυμναστηρίου, χωρητικότητας 9.300 θεατών, θα βρεθούν συνολικά 233 αθλητές και 132 αθλήτριες από 26 χώρες και συγκεκριμένα από Αρμενία, Αυστρία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Κόσοβο, Λίβανος, Μολδαβία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία και ΗΠΑ.
Δώδεκα από τους συνολικά 365 συμμετέχοντες στο τουρνουά, βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών στο European Cadet Championships U18 που διεξήχθη το 2018 στo Σεράγεβο. Οι τρεις εξ αυτών μάλιστα βρέθηκαν στην κορυφή των κατηγοριών τους. Πρόκειται για τους Αρτσιόμ Κολασάφ (Λευκορωσία) στα -55 κιλά, Ερζά Μουμίνοβιγκ (Κόσοβο) στα -44 κιλά και Χασρέτ Μποζκούρτ (Τουρκία) στα -57 κιλά.
Η κατηγορία με τους περισσότερους δηλωθέντες αθλητές είναι τα -66 κιλά (συνολικά 46), ενώ ακολουθούν τα -73 (44) και τα -60 (43) κιλά. Στις γυναίκες, τα -57 κιλά συγκεντρώνουν 32 αθλήτριες, ενώ ακολουθούν τα -63 και τα -70 με 22 αθλήτριες η κάθε μία.
«Αποτελεί τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, να φιλοξενεί δύο σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο καλαντάρι της European Judo Union. Το Athens Junior European Cup επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από απουσία ενός έτους και νοιώθουμε έτοιμοι να διοργανώσουμε ένα από τα καλύτερα τουρνουά που γίνονται στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Οι αγώνες αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αίγλη, γιατί φιλοξενούνται σε ένα κλειστό γυμναστήριο, το οποίο 15 χρόνια πριν έγινε το Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο με τεράστια μάλιστα επιτυχία. Εύχομαι, το Ολυμπιακό Κέντρο να αποτελέσει την αρχή ή κέντρο αναφοράς μιας λαμπρής μελλοντικής καριέρας, όσο το δυνατόν περισσότερων από τους νεαρούς judoka που θα συμμετέχουν στο τουρνουά», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης.
Το Athens Junior European Cup, μέρος της σειράς των IJF World Judo Tour, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και πρώτη μετά το 2017.
Οι αγώνες και τις δύο ημέρες θα εκκινήσουν στις 10:00 το πρωί. Οι τελικοί της πρώτης ημέρας θα εκκινήσουν στις 16:30, ενώ μισή ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσουν οι τελικοί της 2ης και τελευταίας ημέρας.
Το Athens Junior European Cup «Iliadis Cup» θα μεταδοθεί σε live streaming μέσω του www.hjf.gr, ενώ να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τουρνουά θ` ακολουθήσει στο Λουτράκι προπονητικό καμπ (25-28 Μαρτίου).
X