Έπεσε η αυλαία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων

Έπεσε η αυλαία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων

Μετά από τέσσερις ημέρες με πλούσιο θέαμα, συγκινήσεις και έντονη δράση, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων ολοκληρώθηκε. Με… καθυστέρηση πέντε ετών και μετά από δύο αναβολές η κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία… αφίχθη στο Ηράκλειο και στέφθηκε με επιτυχία, παρά τις δυσκολίες της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και της ασταθούς πολιτικής κατάστασης.

Η διοργάνωση στα «Δύο Αοράκια» φιλοξένησε από τις 2 μέχρι και τις 5 Ιουνίου περίπου 250 αθλητές άνω των 30 ετών από 31 χώρες και κέρδισε το στοίχημα της άρτιας διεξαγωγής.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τζούντο Βετεράνων συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ διεξήχθη υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Παράλληλα, το πρωτάθλημα υποστήριξαν μεταξύ άλλων ο Δήμος Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι Μινωϊκές Γραμμές.

 

Ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα
Σε αγωνιστικό επίπεδο η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 15 αθλητές και ολοκλήρωσε το τουρνουά στην 23η θέση με απολογισμό ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια. Ο Γρηγόρης Βοτίκας στην κατηγορία Μ1 (30-34) ετών έφτασε μέχρι τον τελικό στα -100κ. και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ στην ίδια ηλικιακή ομάδα, αλλά στα -66κ. ο Γιάννης Παπαχρηστίδης πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση. Η χώρα μας κατέκτησε ακόμα δύο χάλκινα μετάλλια με τους Γιώργο Ανδρεάδη και Γιάννη Τσαπάρα. Ο Άνδρεάδης συμμετείχε στην ηλικιακή κατηγορία Μ7 (60-64 ετών) και στα -100 κιλά, ενώ ο Τσαπάρας στην Μ4 (45-49) και τα -90.

Την πρώτη θέση πήρε το Αζερμπαϊτζάν με 9 χρυσά, 5 ασημένια και 5 χάλκινα. Ακολούθησε η Ιταλία με 5 χρυσά, 5 ασημένια και 3 χάλκινα, ενώ η Γεωργία ήταν τρίτη με 5 χρυσά, 2 ασημένια και 9 χάλκινα.

X