«Χάλκινος» ο Ταριέλ στο Ρότερνταμ, 5ος ο Ρεβάζι

Μπορεί να απομένουν ακόμη αρκετά παγκόσμια κύπελλα για τα κλείσουν οι… θύρες που οδηγούν στο Πεκίνο, ωστόσο ο Ταριέλ Ζιντιρίδης θα πρέπει από απόψε να αισθάνεται σίγουρος για την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους εφήβους το 2006, με πέντε νίκες σε έξι αγώνες, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο των -66 κιλών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A του Ρότερνταμ και πρόσθεσε αρκετούς βαθμούς στο… σακούλι της Ελλάδας όσον αφορά στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Ο Ζιντιρίδης μετέτρεψε τον τελικό των ρεπεσάζ σε παράσταση σε ένα ρόλο. Απέναντι στον Γερμανό Άντριαν Κούλις, χρειάστηκε περίπου δύο λεπτά για να φτάσει στη νίκη, πετυχαίνοντας Yuko στο 1:01 και Ippon στο 2:10. Ο Έλληνας τζουντόκα στην πορεία προς το χάλκινο μετάλλιο νίκησε κατά σειρά τον Ιταλό Αλεσάντρο Μπρουγιέρε, τον Φινλανδό Άαρνε Πιτκάνεν, τον Μολδαβό Μαρσέλ Τρουντόφ και τον Ολλανδό Αζίζ Μεσαουντί. Στα ημιτελικά, αν και πήρε πρώτος σημείο (Koka) απέναντι στον Ρώσο Αλίμ Γκαντάνοφ, τελικά υποτάχθηκε με Ippon περίπου 45 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου. Τελικά, το μετάλλιο ήρθε στη «δεύτερη ευκαιρία» με τη νίκη του επί του Κούλις.

 

Παράσταση μέχρι τα ημιτελικά…

Τη δική του παράσταση με τρία Ippon και ένα Waza-ari, έδωσε στα προκριματικά ο Ρεβάζι Ζιντιρίδης. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες το 2004, επικράτησε κατά σειρά του Κροάτη Ντράγκαν Τσρνόφ, του Σλοβάκου Γιόζεφ Κρνάτς, του Ισπανού Όσκαρ Πένας και του Αζέρου Ελτσιν Ισμαίλοφ. Και ενώ το μετάλλιο έμοιαζε εύκολη υπόθεση για τον Ρεβάζι Ζιντιρίδη, ήρθαν δύο «κολλητές» ήττες. Από τον Ιταλό Φραντζέσκο Φαράλντο στα ημιτελικά και τον Αζέρο Ραμίλ Γκασίμοφ στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 5η θέση της κατηγορίας των -66 κιλών.

 

Οι τρεις πρώτοι στα -66 κιλά (αποτελέσματα σε pdf):

1. Αλίμ Γκαντάνοφ (Ρωσία)

2. Φραντζέσκο Φαράλντο (Ιταλία)

3. Ταριέλ Ζιντιρίδης (ΕΛΛΑΔΑ)

3. Ραμίλ Γκασίμοφ (Αζερμπαϊτζάν)

 

Δύο bye ήταν αρκετά…

Δύο bye (σ.σ. ένα στα προκριματικά και ένα στα ρεπεσάζ) ήταν αρκετά, ώστε η Μαρία Καραγιαννοπούλου να κατακτήσει, όπως και πριν από μία εβδομάδα στο Μπέρμιγχαμ, την 9η θέση στην κατηγορία των -48 κιλών. Η τζουντόκα του «Ολυμπιονίκη» Αγ. Ι. Ρέντη, ωστόσο δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει νίκη στη διοργάνωση, χάνοντας στα προκριματικά από την Ρωσίδα Λιουντμίλα Μπογκντάνοβα και στη «δεύτερη ευκαιρία» από την Ισραηλινή Ρόνι Σβάρτς.

 

Οι τρεις πρώτες στα -48 κιλά (αποτελέσματα σε pdf):

1. Λιουντμίλα Μπογκντανόβα (Ρωσία)

2. Έβα Τσερνοβίτσκι (Ουγγαρία)

3. Άνα Χορμίγκο (Πορτογαλία)

3. Όλχα Σούκχα (Ουκρανία)

 

Μηδέν στα τρία…

Όσον αφορά στους εκπροσώπους μας στα -60 κιλά, τον Λαυρέντη Αλεξανίδη και τον Αλέξανδρο Γκορντέεφ, έφυγαν από το Ρότερνταμ χωρίς νίκη. Ο Αλεξανίδης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 3ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπέρμιγχαμ, γνώρισε δύο ήττες από τον Ούγγρο Λάζλο Μπουργιάν και τον Βρετανό Γκάβιν Ντέιβις, ενώ ο Γκορντέεφ έχασε από τον Ολλανδό Τζερόεν Μούρεν.

 

Οι τρεις πρώτοι στα -60 κιλά (αποτελέσματα σε pdf):

1. Μαξίμ Κορότουν (Ουκρανία)

2. Τζέιμς Μίλαρ (Βρετανία)

3. Λέον Μποργκστιντ (Ολλανδία)

3. Γκεόργκι Ζανταράγια (Ουκρανία)

X