«Χάλκινος» ο Αζωίδης στο Κίεβο

Προερχόταν από επέμβαση στο μηνίσκο, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει στο χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -60 κιλών, στο διεθνές τουρνουά U17 που άνοιξε την αυλαία του σήμερα στο Κίεβο. Ο λόγος για τον Γιώργο Αζωίδη, ο οποίος αν και επέστρεψε μόλις πριν από δύο μήνες στα τατάμι, κατάφερε να πετύχει πέντε νίκες σε έξι αγώνες και να πανηγυρίσει την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρώτο διεθνές τουρνουά για τα ελληνικά χρώματα μέσα στο 2009.

 

Ο Αζωίδης, στα προκριματικά σημείωσε τέσσερις νίκες, όμως στα ημιτελικά και παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε απέναντι στον Ρώσο Σατσμπίεφ γνώρισε την πρώτη του ήττα. Στον τελικό των ρεπεσάζ, επέστρεψε στις νίκες με αντίπαλο τον Ουκρανό Σολοβέι, με αποτέλεσμα να καταταγεί 3ος.

 

«Ακόμη και απέναντι στον Ρώσο, που ήταν και ο πιο δυνατός αντίπαλος, έδειξε ιδιαίτερα μαχητικός και θα μπορούσε άνετα να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο. Ακόμη και έτσι όμως, είμαστε ευχαριστημένοι, αφού πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα μέσα στο 2009, από ένα παιδί που μόλις πριν από δύο μήνες επέστρεψε στα τατάμι, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Ελπίζουμε ότι και αύριο, οπότε αγωνίζονται οι υπόλοιποι Έλληνες τζουντόκα, θα έχουμε ανάλογη συνέχεια», είπε ο προπονητής των αγοριών, Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

X