Το Ευρωπαϊκό Όπεν εξακολουθεί να συναρπάζει…

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Όπεν ανδρών/γυναικών να διεξάγεται εδώ και μερικά χρόνια σε διαφορετικό τόπο και χρόνο από αυτό όλων των υπολοίπων κατηγοριών, ωστόσο εξακολουθεί να συγκεντρώνει τους κορυφαίους τζουντόκα του κόσμου. Αυτό φάνηκε και στο γκάλοπ που πραγματοποίησε ολλανδική ιστοσελίδα και το οποίο έθετε το δίλημμα αν το Ευρωπαϊκό Όπεν είναι μία υπερτιμημένη διοργάνωση.

 

Το 37.76% ψήφισε ότι στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Όπεν παίρνουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές, ενώ το 12.59% ψήφισε ότι είναι καλό που η διοργάνωση έχει αυτονομηθεί. Στην αντίπερα όχθη βρέθηκε το 28.67%, επισημαίνοντας ότι η διοργάνωση δεν έχει την αξία του παρελθόντος, ενώ το 20.98% ψήφισε ότι στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Όπεν δεν παίρνουν μέρος αθλητές παγκοσμίου επιπέδου!

 

Ασφαλώς το 20.98% όσων απάντησαν ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν παίρνουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές έρχονται να διαψεύσουν τα αποτελέσματα των προηγουμένων ετών, αφού πέρυσι η Τέα Ντογκουασβίλι (Ρωσία), η οποία κατέκτησε τον τίτλο, έχει στο παλμαρέ της ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, ένα παγκόσμιο, οκτώ ευρωπαϊκά και… άπειρους τίτλους σε Παγκόσμια Κύπελλα και διεθνή τουρνουά. Αντίστοιχα, στους άνδρες ο Αλεξάντερ Μικχαίλιν (Ρωσία), ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου πέρυσι, έχει στο ενεργητικό του τέσσερα παγκόσμια μετάλλια, οκτώ ευρωπαϊκά και περισσότερα από 15 μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα και διεθνή τουρνουά. Όσο για το 2005, ο τίτλος κατέληξε στον δύο φορές Ολυμπιονίκη, Τάμερλαν Τμένοφ (Ρωσία), ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η δις «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αν-Σοφί Μοντιέρε (Γαλλία).

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Όπεν κατηγοριών του 2008 θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Κογκρέσο, απ` όπου θα προκύψει και το νέο προεδρείο της EJU.

X