ΤΟΚΙΟ 2010 Θρίαμβος του Ηλία Ηλιάδη επί του Όνο

Το 2007, οι Ιάπωνες υποχρεώθηκαν να υποκλιθούν στο μεγαλείο του Ηλία Ηλιάδη μετά τη νίκη επί του Χιρόσι Ιζούμι στον τελικό του Jigoro Kano. Σήμερα, αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο ακριβώς, αυτή τη φορά σε αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετά τη θριαμβευτική νίκη-πρόκριση του «χρυσού» μας Ολυμπιονίκη στην οκτάδα της διοργάνωσης χάρη στη νίκη επί του Νο-1 της παγκόσμιας κατάταξης, του Ιάπωνα, Τακάσι Όνο.

 

Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, χρειάστηκε 18 δευτερόλεπτα για να πετύχει Υuko (το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να δοθεί και waza-ari) απέναντι στον Όνο, το οποίο ήταν αρκετό να του χαρίσει και τη νίκη, ενώ ενδιάμεσα ο Ιάπωνας τιμωρήθηκε και με παρατήρηση (2:16 πριν το τέλος). Για τον «καλύτερο Ηλιάδη που έχουν δει τα τελευταία χρόνια» έκαναν λόγο οι παρουσιαστές της IJF, στην απευθείας μετάδοση του αγώνα μέσω διαδικτύου, σχολιάζοντας παράλληλα και την έλλειψη «κατάλληλων παρτενέρ στην ελληνική επικράτεια, γεγονός που αναγκάζει τον Έλληνα τζουντόκα να βρίσκεται συνεχώς σε προπονητικά καμπ ανά την Ευρώπη».

 

Η… καλή ημέρα για τον Ηλία Ηλιάδη φάνηκε στον α` προκριματικό γύρο και την άνετη νίκη επί του Σέρβου Νίκολα Μιλόσεβιτς με Ippon (σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό). Στη συνέχεια ήρθε η νίκη με Waza-ari επί του Γεωργιανού Μίντια Μπονταβέλι και πλέον στην οκτάδα των -90 κιλών καλείται να αντιμετωπίσει τον Βραζιλιάνο Καμίλο Ντιάγκο.

 

Αντίθετα, στην ίδια κατηγορία, ο Μιχάλης Παυλής δεν τα κατάφερε. Στην πρώτη του παρουσία σε μεγάλο τουρνουά μετά από αρκετά χρόνια, ηττήθηκε με Ippon σε περίπου τρία λεπτά από τον Μογγόλο, Ενκχμπατ Ερντενεμπιλέγκ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X