ΤΙΦΛΙΔΑ 2009: Ήττα του Τσοποζίδη από τον Μπονόμ

Το εμπόδιο του Γάλλου, Ζιλ Μπονόμ, αποδείχηκε αξεπέραστο για τον Αλέξανδρο Τσοποζίδη στη φάση των «16» των -73 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας. Ο Έλληνας τζουντόκα, αν και στην αρχή έδειξε διάθεση να διεκδικήσει ότι του αναλογεί από την αναμέτρηση με τον Γάλλο, στη συνέχεια παραδόθηκε, με αποτέλεσμα να δεχθεί στο τελευταίο ενάμιση λεπτό δύο Yuko και τελικώς να χάσει με Ippon μετά από Osaekomi ακριβώς στην εκπνοή του πενταλέπτου.

 

«Στο ξεκίνημα του αγώνα θα μπορούσε να πάρει κάποιο σημείο ώστε να του αλλάξει η ψυχολογία και να τροποποιήσει τον τρόπο του παιχνιδιού του, όμως δεν τα κατάφερε απέναντι σε έναν αξιόλογο αλλά όχι αχτύπητο αθλητή», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στους Διονύση και Βασίλη Ηλιάδη που αγωνίζονται αύριο στα -100 και τα +100 κιλά αντίστοιχα.

 

«Η αποστολή τους είναι δύσκολη, ειδικά από τη στιγμή που ο Διονύσης αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ωμοπλάτη. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανεξάρτητα από την κατάληξη».

 

Ο Διονύσης Ηλιάδης, στο γύρο των «32», αντιμετωπίζει τον 31χρονο Πρζέμισλαβ Μάτιαζεκ από την Πολωνία (5ος στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, 2ος στο Ευρωπαϊκό της Λισαβόνας το 2008), ενώ ο Βασίλης Ηλιάδης αγωνίζεται στο γύρο των «16» απέναντι στον 20χρονο Γεωργιανό Άνταμ Οκροασβίλι (5ος στο Ευρωπαϊκό U23 του 2008).

X