Τις 16 έφτασαν οι συμμετοχές χωρών στο 5ο Κύπελλο Ηλιάδης

Ακόμη έξι χώρες, δήλωσαν συμμετοχή στο 5ο Κύπελλο Ηλιάδης (6-7 Απριλίου, Εύοσμος Θεσσαλονίκης), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 16, λίγες μόλις ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των δηλώσεων. Πρόκειται για τις Γεωργία, Ιταλία, Ρωσία, Κύπρο, Κροατία και Ισραήλ οι οποίες μαζί με Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Εσθονία, Βρετανία, Αρμενία, Μολδαβία, Τουρκία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια άκρως ανταγωνιστική και υψηλού κύρους διοργάνωση αφού οι συμμμετοχές αθλητών και αθλητριών ξεπερνούν πλέον τις 200.

 

Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, η Ελλάδα κατέκτησε έξι μετάλλια και συγκεκριμένα ένα χρυσό, ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα, ενώ αποτέλεσε… πρόβα για κάποιους αθλητές και αθλήτριες ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Πόρετς. Συνολικά 13 αθλητές και αθλήτριες, από τους 283 συνολικά που έλαβαν μέρος (σ.σ. από 18 χώρες), κατάφεραν να φτάσουν σε μετάλλιο τόσο στο 4ο Κύπελλο Ηλιάδης όσο και στο Ευρωπαϊκό της Κροατίας.

 

Να θυμίσουμε ότι το 5ο Κύπελλο Ηλιάδης, είναι η μοναδική διεθνής διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU).

 

Αμέσως μετά το τουρνουά και μέχρι τις 10 Απριλίου, στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, θα πραγματοποιηθεί και προπονητικό καμπ για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

 

ΣΧΕΤΙΚΟ LINK: Λίστα αθλητών/τριών για το 5ο Κύπελλο Ηλιάδης

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X