Στυλιανίδης: «Η Ξάνθη έτοιμη να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση της ΕΟΤ»

Έτοιμη να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση του τζούντο, πιθανότατα ενός βαλκανικού πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών, είναι η Ξάνθη, όπως τόνισε ο Δήμαρχος της ακριτικής πόλης, Μιχάλης Στυλιανίδης, με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΟΤ. Ο πρώτος πολίτης της Ξάνθης, αναφέρθηκε στα οφέλη για την πόλη από τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την ομοσπονδία του τζούντο, επισημαίνοντας ότι «οι άνθρωποι της ΕΟΤ είναι προσγειωμένοι στην πραγματικότητα».

ΕΡ: Πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τώρα ο Δήμος Ξάνθης, δείχνουν το δρόμο για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί και πρέπει να επιβιώσει ο ελληνικός αθλητισμός, αναλαμβάνοντας μια σημαντική πανελλήνια διοργάνωση του τζούντο;

ΑΠ: «Σε συνεργασία με την ομοσπονδία του τζούντο και τα τοπικά σωματεία αναλάβαμε να φιλοξενήσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα των νέων. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι διαθέτουμε ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο, το οποίο βοηθάει και τον Δήμο να προσφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση. Γιατί ο Δήμος προσφέρει όχι μόνο στον αθλητισμό, που είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση το ζητούμενο, αλλά και στην τοπική κοινωνία, στην τοπική οικονομία. Μέσω του αθλητικού τουρισμού που ευνοείται και από τη ζεστή φιλοξενία των Ξανθιωτών, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να πετύχουμε κάτι καλό, ουσιαστικό και πάνω απ` όλα κάτι αληθινό. Γιατί θέλουμε οι άνθρωποι που θα επισκεφθούν την πόλη μας, να φύγουν γεμάτοι ικανοποίηση. Να αποτελέσουν τους πρεσβευτές της πόλης μας προς τα έξω. Ιδιαίτερα ο Δήμος Ξάνθης έχει πρώτη προτεραιότητα τον αθλητισμό και τον Πολιτισμό και γι` αυτό όλες σχεδόν οι προτάσεις που μας γίνονται από ομοσπονδίες, γίνονται δεκτές και προσπαθούμε η πόλη μας να γίνει ένα κέντρο –περιφερειακό βέβαια- άμεσα συνδεδεμένο με τον αθλητισμό».

 

ΕΡ: Στις επαφές σας με την ΕΟΤ, έπεσε στο «τραπέζι» κάποια πρόταση για φιλοξενία, από πλευράς Δήμου, μιας μεγάλης διοργάνωσης, πιθανότατα ενός βαλκανικού πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών;

ΑΠ: «Συζητάμε κάτι προς αυτήν την βάση αφού η Ξάνθη είναι δίπλα από τις βαλκανικές χώρες. Άλλωστε και εμείς, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, είμαστε στραμμένοι προς Βορρά, παρά προς την Αθήνα, η οποία για κάποιες περιπτώσεις είναι πιο μακριά, απ` ότι είναι οι κοντινές βαλκανικές χώρες».

 

ΕΡ: Όπως και να έχουν τα πράγματα πάντως, αντιλαμβάνομαι ότι η συνεργασία με την ομοσπονδία του τζούντο θα συνεχιστεί…

ΑΠ: «Αισιοδοξώ ότι θα συνεχιστεί, διότι βρήκα και ανθρώπους οι οποίοι έχουν κατανόηση. Δεν πετούν στα σύννεφα, όπως ενδεχομένως συμβαίνει σε κάποιες άλλες περιπτώσεις. Είναι προσγειωμένοι και νομίζω πως πάντα θα βρίσκουμε μαζί τους την χρυσή τομή για να κάνουμε εδώ και πανελλήνιους αγώνες, αλλά και αγώνες μεγαλύτερου ενδιαφέροντος».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

 

 

X