Στο Καϊμάκτσαλαν οι τρεις… Κινέζοι

Στο Καϊμάκτσαλαν, με υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων, αρχίζει η προετοιμασία των τριών αθλητών που θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Οι Ηλίας Ηλιάδης, Ταριέλ Ζιντιρίδης και Λαυρέντης Αλεξανίδης βρίσκονται από σήμερα στο υψηλότερο Κέντρο Χειμερινών σπορ της Ελλάδας, όπου έως τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους εν όψει των αγώνων της κινεζικής πρωτεύουσας.

 

«Από σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Πεκίνο. Κάθε μέρα από εδώ και στο εξής μετράει στην εικόνα που θα παρουσιάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν δεν υπάρξουν νέα αγωνιστικά προβλήματα, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχουν όλοι για εμάς» είπε ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον πρόσφατο τραυματισμό του.

 

«Η θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή, στην οποία υποβλήθηκα απο το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έως και σήμερα, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι 100% έτοιμος. Προσπαθώ να επανέλθω στην κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση, κάτι που πιστεύω ότι θα πετύχω κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Καϊμάκτσαλαν» κατέληξε ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας.

 

Η προετοιμασία των τριών αθλητών θα έχει ακόμη δύο στάδια. Από 3 έως 17 Ιουλίου η τριάδα των τζουντόκα θα μεταβεί στη Γεωργία για κοινό καμπ προετοιμασίας με την εθνική ομάδας της χώρας, αλλά και τη Λιθουανία. Από 24 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου οι πρωταθλητές μας θα βρεθούν στο Καζακστάν, πριν καταλήξουν στο Πεκίνο για το Ολυμπιακό τουρνουά.

X