Στο Γκραν Πρι του Αμβούργου οι Ηλίας και Διονύσης Ηλιάδης

Οι Ηλίας Ηλιάδης (-90κ.) και Διονύσης Ηλιάδης (-100κ.) θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Γκραν Πρι που θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο στο «Alsterdorfer Sporthalle» του Αμβούργου. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας, που μέχρι στιγμής έχει «μαζέψει» 36 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη με τη νίκη που έκανε στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού, δείχνει να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον αυχένα που τον κράτησαν μακριά από τα τατάμι για διάστημα περίπου τριών μηνών.

 

«Νοιώθω πολύ καλύτερα. Το Παρίσι για μένα αποτέλεσε ένα καλό τεστ. Έκανα δύο αγώνες όπου διαπίστωσα την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Στο Αμβούργο θα προσπαθήσω να βρίσκομαι μέσα στα μετάλλια, αν και από τώρα σκέφτομαι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Απρίλιο στη Γεωργία αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ, όπου εκεί τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά. Θέλω να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο και στις δύο διοργανώσεις, ωστόσο μέχρι τότε θα πρέπει να παρουσιαστώ όσο το δυνατόν πιο έτοιμος. Κι αυτό θα γίνει μέσα από τους αγώνες που έχω προγραμματίσει να πάρω μέρος», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος την Κυριακή βρέθηκε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει τους μικρούς τζουντόκα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων.

 

Το πρόγραμμα:

 

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

21:00 Κλήρωση

 

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Άνδρες: -60, -66, -73 κιλά

Γυναίκες: -48, -52, -57, -63 κιλά

10:00 Προκριματικά & Ρεπεσάζ

17:00 Τελικοί & Απονομές

 

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου

Άνδρες: -81, -90, -100, +100 κιλά

Κυριακή: -70, -78, +78 κιλά

10:00 Προκριματικά

17:00 Τελικοί & Απονομές

 

Να θυμίσουμε ότι το νέο σύστημα τουρνουά της IJF περιλαμβάνει τέσσερα Γκραν Σλαμ (Παρίσι, Μόσχα, Ρίο ντε Τζανέιρο, Τόκιο), πέντε Γκραν Πρι (Αμβούργο, Τυνησία, ΗΠΑ, Πεκίνο, Άμπου Ντάμπι) και 17 Παγκόσμια Κύπελλα, συν ένα τουρνουά Μάστερς που θα φιλοξενηθεί εφέτος στη Σεούλ. Τα γκραν σλαμ δίνουν 300 πόντους στο νικητή, τα Γκραν Πρι 200 και τα Παγκόσμια Κύπελλα 100 πόντους. Τα Μάστερς “χαρίζουν” στο νικητή 400 πόντους, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα 500, ενώ τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα δίνουν 180 πόντους.

X