Στο Γκραν Πρι της Τιφλίδας ο Ηλίας Ηλιάδης

Στο αναβαθμισμένο από την IJF, τουρνουά της Τιφλίδας που εφέτος για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στη σειρά των Γκραν Πρι, θα λάβει μέρος ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Λονδίνου, αγωνίζεται την Κυριακή, στοχεύοντας στο δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο σε Γκραν Πρι, μετά από αυτό που κατέκτησε πριν από λίγες εβδομάδες στο Ντίσελντορφ. Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, ο οποίος κατέχει την 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των -90 κιλών, έχει κατακτήσει μόλις ένα μετάλλιο στο τουρνουά της Τιφλίδας και συγκεκριμένα πριν από.. έξι χρόνια στην κατηγορία των -100 κιλών.

Εκτός του Ηλία Ηλιάδη, στη διοργάνωση της πρωτεύουσας της Γεωργίας θα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι κάτοχοι παγκοσμίων και ευρωπαϊκών μεταλλίων σε επίπεδο νέων, Αλέξης Ντανατσίδης και Ρομάν Μουστόπουλος (-81κ.) καθώς και η Ελισάβετ Τελτσίδου (-63κ.). Το νέο… αίμα του ελληνικού τζούντο ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης το Σάββατο, ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι Ηλιάδης, Ντανατσίδης και Τελτσίδου την τελευταία εβδομάδα έλαβαν μέρος στο διεθνές προπονητικό καμπ της EJU που διεξήχθη στο Νίμπουργκ της Τσεχίας.

Στην Τιφλίδα βρίσκεται από χθες και ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτελούν ένα ακόμη σκαλοπάτι της προετοιμασίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει τέλη Απριλίου στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

X