Στην Πράγα για το Ευρωπαϊκό η ελληνικη ομάδα U23

Δύο άνδρες και ισάριθμες γυναίκες, θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό τζούντο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 που θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως και την Κυριακή στην Πράγα. Η αποστολή, που αναχώρησε σήμερα για την τσεχική πρωτεύουσα, απολείται από τους Αλέξη Ντανατσίδη (-81κ.), Παύλο Γκαρακλώβ (-90 κιλά), Βασιλική Λυμπεροπούλου (-78κ.) και Σοφία Τσολάνη (-57κ.). Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2012 στους Νέους, Γιώργος Αζωίδης, που επίσης είχε δηλωθεί για να ταξιδέψει στην Τσεχία, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και έτσι δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, ο οποίος συνοδεύει την ομάδα μαζί με τον προπονητή των αγοριών, Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Αρχηγός αποστολής είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης.

 

Η Σοφία Τσολάνη αγωνίζεται την πρώτη ημέρα, το Σάββατο θα πάρει σειρά ο Αλέξης Ντανατσίδης, ενώ την τελευταία ημέρα στα τατάμι του Sport Complex Arena Sparta.

 

«Η ομάδα προπονήθηκε τον τελευταίο καιρό στην Ισπανία και δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το γεγονός ότι οι εκπρόσωποί μας είναι από τους μικρότερους ηλιακά σε σχέση με αντιπάλους τους, αφού χαρακτηριστικά οι τρεις εξ αυτών αγωνίστηκαν πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό U20, τους δίνει ένα μειονέκτημα. Πιστεύω ωστόσο ότι με την εμπειρία που έχουν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, κερδίζοντας παράλληλα νέες εμπειρίες ενόψει των σπουδαίων αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχουν μέσα στο 2013», είπε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

 

Η Ελλάδα έχει να βρεθεί στο βάθρο των νικητών από το 2007. Στη διοργάνωση εκείνη που είχε πραγματοποιηθεί στο Σάλτσμπουργκ, ο Ταριέλ Ζιντιρίδης ήταν πρώτος και οι Θεόδωρος Μασμανίδης και Αλέξανδρος Γκορντέεφ είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Στη Μόσχα το 2006, ο Ηλίας Ηλιάδης ήταν 1ος και ο Ρεβάζι Ζιντιρίδης 3ος. Τα υπόλοιπα ελληνικά μετάλλια: Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (1η, 2005), Ταριέλ Ζιντιρίδης (3ος, 2005), Ρεβάζι Ζιντιρίδης (3ος, 2005), Ταριέλ Ζιντιρίδης (1ος, 2004), Ηλίας Ηλιάδης (1ος, 2003), Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (1η, 2003), Ταριέλ Ζιντιρίδης (3ος, 2003), Διονύσης Ηλιάδης (3ος, 2003), Βαρβάρα Ακριτίδου (3η, 2003).

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X