Σουφλέρης για συμμετοχή Τουρκοκύπριου στα

Το νόημα του αθλητισμού θα βρει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, απόλυτη εφαρμογή στο διεθνές τουρνουά ανδρών με την επωνυμία “Αλεξάνδρεια”, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα της Κύπρου, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί έχοντας στην αποστολή της ένα νεαρό Τουρκοκύπριο αθλητή, ο οποίος διαμένει στις ελεύθερες περιοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο λόγος για τον Φιράτ Γκιουνέρ, ο οποίος θα λάβει μέρος στην κατηγορία των -90 κιλών, συμπληρώνοντας την κατά τ` άλλα νεανική (σ.σ. όλοι οι αθλητές είναι ηλικίας 16-18 ετών) 10μελή αποστολή της Κύπρου στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

“Είναι δεδομένο ότι ο αθλητισμός είναι μία από τις ελάχιστες κοινωνικές δραστηριότητες που έχουν τη δύναμη να ενώνουν τους λαούς της γης, με τα μηνύματα της συναδέλφωσης και της φιλίας στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας. Το γεγονός αυτό βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση του Φιράτ Γκιουνέρ. Ο νεαρός τζουντόκα, ζει και προπονείται στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και θα συμμετάσχει με την αποστολή της Κύπρου στο διεθνές τουρνουά Αλεξάνδρεια. Μέσω του δρόμου της ευγένειας που αντιπροσωπεύει το άθλημα το οποίο υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια, οι όποιες διαφορές σε πολιτικο-κοινωνικό επίπεδο παύουν να υφίστανται και δίνεται η ευκαιρία σε όλους να ασχοληθούν αποκλειστικά με τον αθλητισμό”, είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης.

Και συνέχισε: “Γενικότερα, η ελληνική ομοσπονδία τζούντο, κινείται πάντα με γνώμονα την εξάρθρωση του κοινωνικού ρατσισμού. Δίνουμε την ευκαιρία σε παιδιά με πρόβλημα στην όραση να παίρνουν μέρος σε αγώνες προκειμένου να μην νοιώθουν απομονωμένα από τον κοινωνικό περίγυρο. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που έχουν ξεφύγει από τη μάστιγα των ναρκωτικών και τα οποία μπορούν να λάβουν μέρος στις διοργανώσεις της ΕΟ Τζούντο όπως είναι τα πανελλήνια πρωταθλήματα”.

Στο διεθνές τουρνουά “Αλεξάνδρεια”, εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου, θα λάβουν μέρος αθλητές από πέντε χώρες και συγκεκριμένα από Σερβία, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

X