Ρότερνταμ 2009: Απρόσμενος αποκλεισμός για την Μπουκουβάλα

Σε ελληνική τραγωδία, μετατράπηκε το… πάρτι που είχε στήσει η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα με αντίπαλο την Τσεν Λινγκ Λιέν από την Κινεζική Ταϊπέι, με «έπαθλο» μια θέση στην οκτάδα των -57 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ.

 

Για περισσότερα από 4,5 λεπτά, η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων, είχε μετατρέψει τον αγώνα με την ασιάτισα σε παράσταση για ένα ρόλο, πετυχαίνοντας κατά σειρά Yuko (3:39 πριν το τέλος), Waza-ari (2:45) και Yuko (0:49). Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο αγώνας με τη Γαλλίδα Μοργκάν Ριμπού, στα προημιτελικά, ήταν θέμα χρόνου για να επισημοποιηθεί, ήρθε ένα λάθος της Ελληνίδας τζουντόκα για να μετατρέψει το «εισιτήριο» της πρόκρισης, σε «εισιτήριο»… επιστροφής για την Αθήνα. Είκοσι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πενταλέπτου, η Λιέν πέτυχε (αμφιλεγόμενο) Ippon, που έκρινε και την κατάληξη της αναμέτρησης. Το νεύμα αμφισβήτησης της απόφασης προς τους διαιτητές από την 26χρονη αθλήτρια, δεν βρήκε αποδέκτες, γράφοντας το φινάλε σε μία προσπάθεια που αξίζει πολλά συγχαρητήρια έστω κι αν τα πράγματα δεν εξελίχθησαν ομαλά.

 

Η Μπουκουβάλα είχε πάρει την πρόκριση για την 16άδα, μετά τη νίκη επί της Αλγερινής Λατρούς, σε κάτι λιγότερο από δυόμιση λεπτά.

X