Προ των πυλών η νέα «μονομαχία» Ηλιάδη-Χουίζινγκα

Εύκολη υπόθεση φαντάζει για τον Ηλία Ηλιάδη η πρόκρισή του στη 16άδα της κατηγορίας των -90 κιλών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super Α που φιλοξενείται στο Παρίσι. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, αύριο θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην κατηγορία με αντίπαλο τον Τόνι Μπεσόλι από την Ανδόρα, ενώ στη συνέχεια θ` αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Αμάρ Μπενικλέφ (Αλγερία)-Μπιέρν Μπάχμαν (Γερμανία). Ο Μπενικλέφ είναι ο πρωταθλητής Αφρικής του 2004 (σ.σ. στα -81 κιλά), ενώ ο Μπάχμαν δεν έχει ιδιαίτερες διακρίσεις στο ενεργητικό του. Στη φάση των «16», εφόσον τα πάντα κυλήσουν ομαλά, πιθανότερος αντίπαλός του θα είναι ο Ολλανδός Μαρκ Χουίζινγκα, ο οποίος πρόκειται για ένα από μεγαλύτεα ονόματα του αθλήματος παγκοσμίως με πολλούς τίτλους στο ενεργητικό του. Τρία Ολυμπιακά μετάλλια, ένα παγκόσμιο, 11 ευρωπαϊκά και όλα αυτά στην κατηγορία των ανδρών. Τελευταία φορά, που ο Ηλίας Ηλιάδης αντιμετώπισε τον Χουίζινγκα ήταν το τουρνουά της Πράγας, με τον Ολλανδό να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και τον Έλληνα τζουντόκα να περιορίζεται στο ασημένιο της κατηγορίας των -90 κιλών.

           

Σαφώς πιο δύσκολο έργο στα -90 κιλά θα έχει ο Θόδωρος Μασμανίδης. Αρχικά θα αντιμετωπίσει τον Κινέζο Γιανζχού Χε, ενώ στη φάση των «16» θα έχει αντίπαλο έναν εκ των Ρομπέρτο Μελόνι (Ιταλία)-Μίκαελ Πίνσκε (Γερμανία). Ο Μελόνι έχει τρία μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών, με τελευταίο το χάλκινο που κατέκτησε το 2006 στο Τάμπερε της Φινλανδίας, ενώ ο Πίνσκε έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων ένα ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών του 2005 στο Κίεβο.

           

Στα -81 κιλά, ο Βάζα Ζιντιρίδης θα αντιμετωπίσει τον Ουκρανό Ολεξάντρ Ζουραβέλ, ενώ πολύ πιο δύσκολο έργο στην ίδια κατηγορία θα έχει ο Ηλίας Ηλιάδης του Μιρμάν. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, θα αντιμετωπίσει τον Ελβετό Σεργκέι Ασφάντεν, με τον τελευταίο να έχει στο βιογραφικό του ένα ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο ανδρών της Οσάκα το 2005, ένα χάλκινο επίσης σε παγκόσμιο ανδρών (Μόναχο 2001) καθώς και τέσσερα μετάλλια (2 χρυσά, 2 χάλκινα) σε διοργανώσεις της «γηραιάς ηπείρου», πάντα στην κατηγορία των ανδρών.

 

  

Στα -100 κιλά, ο Διονύσης Ηλιάδης θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ασλάν Ουνασκότλοφ, ενώ στα +100 κιλά, ο Βασίλης Ηλιάδης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γερμανό Φάμπιαν Χούμπερτ. Ο τελευταίος μεταξύ άλλων έχει να επιδείξει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό εφήβων του 2005 στο Ζάγκρεμπ.

X